Lenovo blog: formabontó Yoga tabletek

A Lenovo eszközei egyedi formájukkal és érdekes képességeikkel emelkednek az androidos átlaggépek fölé.

Tabletek formatervéről nagyjából olyan érdekfeszítő és változatos beszélgetést lehet folytatni, mint a hó színéről. Mindegyik lapos, nagy kijelzővel, pár gombbal és csatlakozóval, legfeljebb a színük különbözik. A Lenovo Yoga Tab tabletek viszont némi változatosságot hoznak ebbe az egyhangúságba. Készülékeinek egyik hosszú oldala hengeres megvastagítást kapott, ami stabilabb fogást biztosít, egyúttal praktikus támasz hajtható ki belőle, aminek köszönhetően a többi Yoga termékhez hasonlóan többféle pózt fel tud venni. Meg lehet támasztani lapos szögben a kijelzőn gépeléshez vagy játékhoz, illetve meredek szögben filmnézéshez.

Jelenleg kétféle, Android 5.1-et futtató Yoga Tab van a Lenovo kínálatában. A kisebbik, nyolchüvelykes Yoga Tab 3 8 alapszintű Qualcomm Snapdragon 210 rendszerchipet kapott négy ARM Cortex-A7 processzormaggal és Adreno 304 grafikus gyorsítóval. Kijelzője 1280x800 pixel felbontású, természetesen IPS paneles és érintésérzékeny, multimédiás szórakozáshoz Dolby Atmos 3D támogatású hangszórók egészítik ki. Rendszermemóriája 1 GB, a 16 GB-os háttértár akár 128 GB-os microSD kártyával is bővíthető. A kommunikációért a Wi-Fi és Bluetooth adapter mellett egyes modellekben mobilinternet modem felel, továbbá kapunk GPS-t is. A készüléknek egyetlen, 8 megapixeles kamerája van, de az állványhoz hasonlóan ez is forgatható, így a kijelző vagy a hátlap felé is irányíthatjuk.

Igazán érdekes jószág a nagyobbik, tízhüvelykes Lenovo Yoga Tab 3 Pro. Alapvetően a nyolchüvelykes nagytestvére, tehát megkapta a különleges, hengeres, állványos toldalékot, amiben már nem csak az akkumulátor, hanem egy kis projektor is elfért. Az 50 ANSI lumen fényerejű apróság akár 178 cm átlójú képet is tud vetíteni, hogy éppen milyen iránya, azt az állvánnyal tudjuk szabályozni. Tartozik hozzá négy hangszóró is. Itt már komolyabb a hardveralap: Intel Atom x5-Z8500 négy processzormaggal, 2 GB memória és 16 vagy 32 GB-os háttértár társaságában, utóbbi 128 GB-os microSD kártyával bővíthető. A tízhüvelykes kijelző 2560x1600 pixel felbontású, tehát 16:10 oldalarányú, természetesen érintésérzékeny. Itt is kapunk mobilinternet modemet és GPS-t a Wi-Fi és Bluetooth mellé, és itt már kamerából is kettő jár, az előlapi 5 megapixeles, a hátlapi 13 megapixeles autofókuszos.

Az érdekes, andoridos Yoga eszközök sorát gyarapítja a Lenovo idei nagy adu ásza, a Yoga Book. Korábban már közelebbről bemutattuk ezt a leginkább kettő az egyben kategóriába sorolható, szintén atomos tízhüvelykest, aminél a billentyűzet helyén egy hatalmas érintőpanel van, amire kézzel vagy tollal rajzolhatunk, de persze billentyűzetté is átalakulhat.

Azóta történt

  • Lenovo blog: 2016 történései

    Rengeteg érdekes terméket és előremutató fejlesztést prezentált a vállalat az elmúlt tizenkét hónapban.

Előzmények