Kooperál a Linksys és a Maxtor

Hirdetés

A Maxtor és a Cisco Systems belépő szintű hálózati eszközökre specializálódott vállalata, a Linksys bejelentette, hogy együttműködnek olyan hálózati termékek és technológiák fejlesztésében, amelyek megkönnyítik otthoni és kis üzleti felhasználók számára adatállományaik tárolását, rendszerezését és megosztását. A két cég egymás termékeinek promócióját is megosztja, elsőként a Maxtor OneTouch névre hallgató külső meghajtóját és a Linksys Network Storage Link (NSLU2) eszközét reklámozzák közösen.


Linksys Network Storage Link

A Network Storage Link két USB 2.0 portjára merevlemezek vagy flash drive-ok kapcsolhatók, míg a 10/100-as Ethernet port a routerrrel való összeköttetést szolgálja. Az eszköz segítségével az adatok könnyen megoszthatók a helyi hálózatban, de akár az Interneten is közzétehetők, ill. nyilvános és privát, jelszóval védett accountok párhuzamosan is létrehozhatók. A lemezvezérlő eljárásoknak webes felület áll rendelkezésükre, ezen keresztül lehetőség nyílik a meghajtók formatálására, vizsgálatára, – akár előre beállított – teljes biztonsági mentésre, fájlszinkronizálásra stb. A felhasználó e-mailben is értesülhet arról, ha tárolóeszközei meghibásodnak vagy megtelnek adatokkal.

Bár a Network Storage Linket a Linksys és a Maxtor kooperációjának keretében mutatták be, a készülék alapvetően bármilyen USB-tárolóeszközzel együttműködik. Listaára 190 dollár, de az amazon.com-on jelenleg már 95,95 dolláros áron megrendelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés