Jövőre érkezik az MSI Leo platformos alaplapja

Hirdetés

A nagy cégek többsége a jövő évi újdonságainak bejelentését a 2010 januárjában megrendezendő CES-re tartogatja, ám az érdeklődés fenntartása miatt némelyikük már ilyenkor megkezdi az információk adagolását a termékekről. Ezúttal az MSI-től érkezett egy adag fotó az egyik legújabb alaplapjukról, a legfrissebb technológiákat alkalmazó 890FX-GD70-ről.


MSI 890FX-GD70 - forrás: Coolaler.com [+]

Az MSI alaplap az AMD legfrissebb asztali platformjára épül, a Dragon utódjára, azaz a Leóra. Ezzel már használhatók a hatmagos Thuban processzorok és az RD890 chipset kiegészítve az SB850-es déli híddal, amik az MD 890FX chipsetet alkotják. A tokozás nem meglepő módon AM3 lesz, amit öt fázis lát el árammal. Emellett négy, DDR3 modulokat befogadó memóriahely található.


A hat x16-os PCIe sín - forrás: Coolaler.com [+]

Ami a képeken elsőre feltűnhet és meglepetést okozhat, az az x16-os PCI Express bővítőhelyek száma, amelyekből nem kevesebb mint hat került a 890FX-GD70-re. Ezáltal talán a legtökéletesebb alaplap lehet a CrossFireX rendszerek építésére. Természetesen a nagy sebességű csatlakozók is rákerültek az MSI-re, de ez már szinte követelmény az új modelleknél. Így találunk rajta két darab 3.0-s USB és hat darab 6 Gbps-os SATA aljzatot is. Továbbá felszerelték még eSATA, FireWire és Gigabit Ethernet porttal, az elmaradhatatlan 7.1-es hangkimenettel együtt.

Csatlakozók tömege [+]
Csatlakozók tömege - forrás: Coolaler.com [+]

Az új alaplapról ezek még előzetes információk, tehát az árról és a pontos megjelenésről sem nyilatkozott a gyártó, de a CES-en valószínűleg minden ki fog derülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés