Jönnek még 500-as sorozatú vezérlők az AMD-től

Az X570-es fejlesztés később felülről és alulról is kiegészül?

Az AMD az előző héten vázolta fel hivatalosan is az X570-es vezérlőhidat, amelyre tényleg eléggé széles árspektrumon belül érkeznek majd alaplapok, de ez csak az 500-as sorozatú vezérlők családjának kezdetét jelenti. A legfrissebb híresztelések szerint alá és fölé is érkeznek majd újdonságok.

Hirdetés

A DigiTimes információi szerint a B550-es és az A520-as vezérlőket az ASMedia tervezi. Ezek még idén elkészülnek, de csak jövőre lesznek elérhetők az alaplapgyártók számára, így a piacra is ekkor érkeznek majd meg. Ezekre épülnek majd az olcsóbb PCI Express 4.0-t támogató alaplapok, de ez a képesség idén csak az X570-es megoldások sajátja marad.

A DRAM Calculator for Ryzen fejlesztője is posztolt a Twitterre egy bejegyzést, amelyet később eltávolított. Ez egy X590-es vezérlőről szólt, aminek a létezését egy, a ComputerBase fórumán fellelhető új kép is megerősíti. Arról csak teóriák vannak, hogy ez mit kínál, a legtöbben több PCI Express 4.0-s csatornára tippelnek.


(forrás: ComputerBase fórum)

Azt nehéz megmondani, hogy ha ez tényleg megjelenik, akkor az reálisan kinek készül. Valószínűleg az AMD a prémium szegmensbe szánhatja, így kihasználják, hogy most mindenből a legmodernebbet kínálják, vagyis annyit kérhetnek egy picit jobb képességű fejlesztésért, amennyit nem szégyellnek.

A harmadik generációs Ryzen processzorok egyébként működnek külön vezérlő nélkül is, de erre csak az OEM-ek fognak építeni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés