Jönnek az ARM új 64 bites processzormagjai

Hirdetés

Az ARM több évvel korábban jelentette be az ARMv8-as architektúrát, ami a hamarosan érkező Cortex-A53 és Cortex-A57 alapja, de ezeknek az implementációknak már készülnek a leváltói is. Ezeket egyelőre csak Maya és az Artemis kódneven lehet ismerni, ugyanakkor a partnerek már tudnak róluk és gondolkodhatnak a licencelésen.

Nagyon valószínű, hogy az egyik kódnév a nagy teljesítményre, míg a másik az alacsony fogyasztásra kihegyezett fejlesztést rejti, ami illik a vállalat Big.Little koncepciójába. Utóbbi rendkívül sikeres a licencelők körében, így nincs értelme változtatni ezen a fejlesztési modellen.

A vállalat új processzormagok mellett új IGP-ken is dolgozik. Ezekről egyelőre nem sokat tudni, de a HSA platform fejlesztése már a célegyenesbe fordult, így a hardverfejlesztési fázis is összevont, aminek hála az egyes részegységek az integrációhoz lesznek kihegyezve. Ezen belül is kiemelten figyelve arra, hogy az IGP egyszerre több programot is képes legyen hatékonyan futtatni. Utóbbi elméletben ma sem gond, de a mai grafikus architektúrák ebben nem jeleskednek, mivel jelentősen romlik a teljesítményük, ha több különböző programot kell futtatniuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés