Hirdetés

Extrém pixelsűrűségű kijelzőket jelentett be a Japan Display

A vállalat kifejezetten a VR headsetekbe szánja az újdonságokat.

A Japan Display bejelentett két új, kifejezetten VR headsetekbe szánt kijelzőt. Ezek különlegessége az extrém pixelsűrűség lesz, ami a megcélzott piacok kifejezetten lényeges, elvégre maguk a megjelenítők nagyon közel kerülnek a szemhez, és nem megfelelő pixelsűrűség mellett kicsit olyan lesz az egész élmény, mintha szúnyoghálón keresztül jelenne meg a kép.

Hirdetés

A 803ppi és 1001ppi LTPS (low temperature polysilicon) TFT-LCD-k a számjelzésnek megfelelően négyzethüvelykenként 803 és 1001 pixelt jelenítenek meg, miközben ezekhez rendre 3,6 és 3,25 hüvelykes képátló, 1920x2160 és 2160x2432 pixeles felbontás, 4,5 és 2,2 ezredmásodperces GtG válaszidő, valamint 90 és 120 Hz-es frissítési frekvencia tartozik.

A Japan Display a következő év márciusára ígéri az elérhetőséget, ezen belül is a hónap végére. Ez azt jelenti, hogy az újdonságokra épülő VR headsetek leghamarabb egy év múlva érkezhetnek. Ugyanakkor számításba kell venni, hogy az érkező kijelzők kisebbek a ma használatosnál, így más kialakítású nagyítólencséket kell hozzájuk használni. Ez viszont bizonyos szempontból előnyös, hiszen kisebb és könnyebb lehet maga a VR headset is.

Előzmények

Hirdetés