Itt a Radeon 9800 Pro MAXX

Hirdetés

Ki ne emlékezne az ATI Rage Fury MAXX-ra, amely két Rage Xpert 128 Pro grafikus chipet tartalmazott és amelyhez kétszer 32 MB memória társult? Nos, valami hasonló szerkezet a Sapphire Radeon 9800 Pro MAXX is. Emlékezzünk vissza a Fury MAXX-ra egy kép erejéig:


Forrás: http://ati-news.de

A videokártyán két Radeon 9800 Pro GPU-t találunk. A Sapphire ezen terméknél az ATI úgynevezett AFR (Alternate Frame Rendering) technológiáját használja. Az AFR rendkívül egyszerű módon működik: amíg az első grafikus chip az egyik jelenetet feldolgozza, addig a második már a következőt készíti elő. Ezáltal teljesítménynövekedés érhető el, ami például az előd, Rage Fury MAXX esetében 45 százalékos volt. Az ARF technológia egyetlen hátránya, hogy mindegyik GPU-nak saját memóriára van szüksége.


Forrás: http://ati-news.de



Forrás: http://ati-news.de

Órajel-értékeket a Sapphire még nem közölt, csupán az biztos, hogy a videokártyán van egy két számjegyű hőmérsékletmutató, több videobemenet és egy Firewire-port is. Üröm az örömben, hogy a már most tapasztalható óriási érdeklődés ellenére a vállalat egyelőre nem akarja az új jövevényt kereskedelmi termékként piacra dobni. Az egyik szempont valószínűleg a túl magas ár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés