Mit jelenthet az Intel Vega Inside felirata?

A WCCFtech már az AMD Vega architektúráját sejti mögötte, de a megfejtés ennél sokkal egyszerűbb.

A tegnapi nap óta próbálja a világ megfejteni, hogy a WCCFtech által közölt hír igaz-e. Az említett média arról számolt be, hogy az Intel már az AMD-től igényelt Radeon GPU-kat reklámozná Vega Inside felirattal. Erről a termékről meglehetősen sokat tudni, hiszen a fejlesztés Kaby Lake-G néven fut, és a felhasznált lapka is körvonalazódik.

Hirdetés

A WCCFtech által publikált anyag azonban egy konkrét hirdetésből indul ki, amelyen megtalálható a Vega Inside felirat, de a kép eléggé elmosódott, így mást nem igazán lehet leolvasni róla. Mivel ez a módszer eleve nagyon furcsa volt, így utánakérdeztünk, hogy valóban így reklámozza-e az Intel a Kaby Lake-G kódnevű konstrukciót, és annyit sikerült megtudnunk, hogy a vállalat lehetőség szerint nem szeretne az AMD márkaneveire építkezni, ugyanis ezekért licencet kellene fizetni.


(forrás: WCCFtech) [+]

Sokkal érdekesebb azonban, hogy kiderült a Vega Inside feliratú hirdetés forrása is. Egyáltalán nincs semmi köze az AMD-hez, a Vega architektúrához, illetve a Kaby Lake-G platformhoz. Az egész csak egy kampány, amiben az Intel dolgozói részvételre nevezhetik a kollégáikat, akik egy kisebb szelektálás után felkerülnek egy poszterre, amiben leírják, hogy a kiválasztott egyén min dolgozott. A Vega Inside felirat innen ered, egész egyszerűen az adott poszteren szereplő úriembernek Vega a keresztneve, vagy a keresztnevének a becézése. A WCCFtech tehát finoman szólva is sokat látott a kép mögé, amivel persze nem jártak rosszul, hiszen jelenleg is nagyon sokan beszélik ki a különböző fórumokon az első bekezdésben linkelt írásukat, ami nagy olvasottságot hozhatott nekik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés