Feltűnt egy fotón az Intel Kaby Lake-G processzora

A vállalat hivatalos rajza teljesen helytálló volt, de a kép láttán felmerült egy kérdés. Hol a vezérlőhíd?

Befutott az első fotó az Intel nemrég bejelentett, Kaby Lake-G kódnevű fejlesztéséről, amiről a vállalat csupán egy számítógéppel készített rajzot tett közzé. Bár utóbbiban nyilván nem szokás eltérni a tényleges kinézettől, azért láthatunk már arra is példát, hogy a koncepciót prezentáló rajz nem volt pontos.

A Bits And Chips Twitter csatornáján keresztül megosztott fotó azonban a valós termékről készült, tehát a Kaby Lake-G kialakítása ezen kielemezhető. A GPU kiterjedése valahol 230-260 mm² között lehet, ennél pontosabban azonban ezt nehéz megállapítani. A tokozás látszatra is óriási, de ennek korábban kiszivárogtak az adatai, így a 58,5 x 31 mm-es kiterjedés abszolút reálisnak tűnik.


(forrás: Bits And Chips Twitter) [+]

Az egyik fő kérdés a platform tekintetében a vezérlőhíd holléte, arról ugyanis még nincs pontos adat. Két eset lehetséges. Egyrészt az Intel kérhette azt, hogy az AMD tervezze bele az egyedi Radeon GPU-ba, ami tulajdonképpen abszolút kivitelezhető, másrészt viszont valószínűbb, hogy a tokozáson kívülre kerülhetett. Többek között azért, mert a déli vezérlőhíd nem jelentős kiterjedésű és nem is fogyaszt sokat, így még ha a platformdizájn méretét egy kicsit növeli is ilyen formában, a notebookgyártók számára akkor is sokkal kezelhetőbb szituációt teremt, mintha a grafikus vezérlő lenne külön tokozáson.


(forrás: ChipHell) [+]

Kiegészítés: A ChipHell később kiadott egy másik fotót az ominózus termékről, amin jól látszik, hogy a déli vezérlőhíd a tokozáson kívülre van vezetve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés