Automatikus grafikai paraméterezést kínál az új Intel driver

A 15.65.4.4944-es verziójú meghajtó még rengeteg új és frissített profilt is tartalmaz.

Az Intel elérhetővé tette a 15.65.4.4944-es verziójú drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából a Skylake, a Kaby Lake, a Coffee Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-jét kezeli. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650, valamint UHD Graphics 610, 620 és 630 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

Hirdetés

Az eszközillesztő egy fontos újítást kínál, amelyen keresztül a felhasználó bizonyos támogatott játékokhoz kérheti az automatikus grafikai paraméterezést. Ez egyelőre béta fázisban van, tehát az Intel bevallottan dolgozik még rajta, viszont stabilan működik, így kipróbálható, és a cég várja is a visszajelzéseket. Az újítás egyelőre a Battlefield 1, Battlefield 4, American Truck Simulator, Call of Duty WWII, Destiny 2, DOTA 2, Grand Theft Auto V, League of Legends, Overwatch és World of Tanks című játékokkal működik, méghozzá a hatodik, hetedik és nyolcadik generációs Core processzorok IGP-ivel. Emellett az Intel már most elárulta, hogy a szolgáltatás a Radeon RX Vega M pGPU-t használó Kaby Lake-G platformmal is elérhető lesz.

A friss csomag a Kingdom Come: Deliverance, Street Fighter V: Arcade Edition, a Metal Gear Survive című játékokhoz kínál új profilt, elsődlegesen a Iris Pro sorozatú IGP-khez igazítva az optimalizálást. Emellett frissített vagy új profilt kapott még a Fortnite: Battle Royale, a They Are Billions, a Lost Sphear, az Age of Empires: Definitive Edition, a Final Fantasy XII: The Zodiac Age HD, az OK KO: Let’s Play Heroes, a Subnautica, a Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds és a Dragon Ball FighterZ.

Általános javításnak tekinthető, hogy az Intel frissítette a Skylake, Kaby Lake és Coffee Lake lapkák IGP-inek energiamenedzsmentjét, így némileg nagyobb teljesítményre lesznek képesek maximális terhelés mellett, illetve javult a videokódolás sebessége is az összes támogatott kodeken. A Kaby Lake és a Coffee Lake esetében még a fogyasztás is csökkent valamennyit videolejátszás, illetve 4K-s játék során. További javítás, hogy a Vulkan API-t használó programokban hatékonyabb lesz a memória felhasználása, illetve hasonló hatást sikerült elérni a HEVC tartalmak kódolása során.

A hibajavításokra vonatkozóan korrigálásra kerültek a Just Cause 3-ban felfedezett grafikai anomáliák, illetve a The Evil Within 2 (felbontásváltásnál), a DaVinci Resolve és a War Thunder (Vulkan módban) stabilitási problémái is megszűnnek, továbbá a Forza Motorsport 7 egyes pályáinak betöltése sem tart majd olyan sokáig, mint korábban. Mindezek mellett a PowerDVD17 sem fogja mostantól visszautasítani a médialejátszást, bizonyos 4K-s kijelzők esetén a felbontásváltás nem eredményez többet fekete képernyőt, valamint a keretkorrekció is megfelelően fog működni.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagja a 64 bites Windows 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés