Íme, a Corsair legújabb egere

Glaive RGB a neve a Corsair legújabb vezetékes gamer-egerének, amit a gyártó jobbkezes felhasználóknak tervezett.

Hirdetés

Megjelent a Corsair legújabb játékosoknak szánt egere, a Glaive RGB, amelyben szerencsére nem csak a testre szabható megvilágítás az érdekes. Persze annak, aki szereti a világító eszközöket, az egér három külön programozható zónát kapott, amelyeket aztán a CUE programból magunk vezérelhetünk, illetve szinkronizálhatunk egyéb Corsair eszközeinkkel. A CUE egyébként a többi, tőle megszokott funkciót is nyújtja a Glaivvel kapcsolatban, van tehát makrózási lehetőség is, és segítségével az egér mind a hat gombját (jobb-bal, a bal oldalon elhelyezett előre-hátra, a DPI-váltó és a görgő) teljes mértékben átprogramozhatjuk.


[+]

Ami viszont a lényeget illeti, a szigorúan jobbkezes használatra optimalizált Glaive érdekessége, hogy hüvelykujjunk felőli oldalán burkolata egy mágneses rögzítéssel tulajdonképpen cserélhető, így kiválaszthatjuk, hogy a mellékelt három forma közül melyik nekünk a legkényelmesebb.


[+]

Belül egy, a PixArt-által a Corsairnek fejlesztett PMW3367-es szenzor dolgozik, amelynek érzékenysége 100 és 16 000 dpi között állítható, 1 dpi-s lépésközzel. Szerencsére a rengeteg beállítási lehetőség közül ötöt elmenthetünk, és közöttük gombnyomással lépkedhetünk – azt, hogy éppen melyiket használjuk, jelzik az egér hátán található kék LED-ek. Ezeket a beállításokat, illetve minden mást (például a már említett makrókat és színbeállításokat) is az egér fedélzeti memóriájába menthetünk, így idegen gépen a CUE nélkül is a megszokott érzést kapjuk. A 126 x 92 x 45 mm-es Glaive RGB tömege 122 gramm. Nem meglepő módon a Glaive RGB gombjai alatt Omron kapcsolókat találhatunk, amelyeket 50 millió kattintásra hitelesítettek. A mintavételezési frekvencia 1000 Hz-ig emelhető.

A fekete és alumínium színű kerettel is rendelhető egérre két év garanciát ad a gyártó, az ára pedig 70 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés