IDF14: teszteltük a Core M processzort

Az idei IDF kétség kívül egyik húzótémája a múlt héten bejelentett Core M processzorcsalád, aminek alapvető képességeiről korábban már beszámoltunk. Az új termékekre épülő masinák csak októbertől válnak elérhetővé, de az újságírók egy csoportja már rátehette a kezét néhány tesztpéldányra.


[+]

A helyszínen tartózkodó szakemberek elmondták, hogy bár a Core M processzorok alapértelmezett TDP-je 4,5 watt, de azt az OEM gyártók 3 wattra korlátozhatják, illetve 6 wattra növelhetik, a termék karakterétől függően. A tesztelhető masinákban 6 wattra volt emelve a TDP, ami a turbó órajelekre, és így a számítási teljesítményre is pozitívan hatott.


[+]

Elsőként a 3DMark Ice Storm tesztje futott le, ami 50 646 pontos eredménnyel zárult.


[+]

Ezt követően a Cinebench 11.5 került elő, ami 2,6 pontot mutatott a render folyamat végén, ami alig marad el a négy éves asztali Core i5-650 2,79 pontos eredményétől. Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a szóban forgó i5 TDP-je 73 watt, míg a Core M értéke a maga 6 wattjával ennek kevesebb mint tizede, akkor ebben az esetben igen tetemes mértékű előrelépésről beszélhetünk teljesítmény/fogyasztás terén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények