Fura kompatibilitási problémái vannak a HTC Vive Wireless Adapternek

Némelyik Ryzen processzorral rendelkező PC-vel, illetve a Vive Pro headsettel is rosszul muzsikál.

A HTC még szeptemberben dobta piacra a Vive Wireless Adaptert, ami 300 dollárért cserébe tulajdonképpen vezeték nélküli kapcsolattal is használhatóvá teszi a HTC Vive VR headseteket. Ez így jól hangzik, de a Tom's Hardware nemrég le is tesztelte a szerkezetet, amelyből kiderült, hogy esetenként eléggé furcsán működik.

Hirdetés

A PC és a VR headset kapcsolatáért az új rendszernél a WiGig felel, ergo szükség van egy megfelelő vezérlőkártyára, amely el tudja küldeni a képi információkat a Vive Wireless Adapterbe. Ehhez egy PCI Express csatoló kell, de a HTC kiemeli, hogy nem mindegy hol van az adott aljzat, ugyanis jelentősen befolyásolhatja az élményt, ha a WiGig vezérlő fizikailag messze van a grafikus kártyától. A vállalat azt ajánlja, hogy a VGA fölötti PCI Express csatolóban legyen a szükséges hálózati adapter.

A fentebb linkelt teszt rávilágít arra, hogy Ryzennel nem működik valamiért a rendszer. A HTC nemrég hivatalosan is elismerte, hogy bizonyos, Ryzen processzorral rendelkező PC-kkel kompatibilitási problémák lehetnek, amelyeket sokáig tart majd kijavítani. Ha valamelyik vásárlót pont érint ez a gond, és nem akarja megvárni a frissítést, akkor garancia keretében kérheti a vételár megtérítését az adott konfiguráció validálása után.

A Vive Wireless Adapter egyébként elméletben működik Vive és Vive Pro VR headsettel is, de a Tom's Hardware mérései alapján látható, hogy a Vive Pro modellel lényegesen rosszabb az eredmény, gyakorlatilag asynchronous reprojection nélkül használhatatlan. Ez ráadásul hardverfüggetlen, erősebb géppel sem javult a helyzet, egyszerűen valamiért nem kompatibilis az adapter a HTC legjobb VR headsetjével, annak ellenére sem, hogy papíron működnie kellene.

A Vive Wireless Adapter tehát a gyakorlatban csak a Vive headset mellett használható, és megfelelő PC-vel ott nincs is baja, leszámítva persze azt, hogy relatíve gyorsan lemerül, de ez minden akkumulátoros berendezés átka.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés