Már szállítja Kína önálló VR headsetjét a HTC

Ez a rendszer nem a tavasszal leleplezett Daydream VR platformot használó megoldás lesz.

Hirdetés

A HTC még a Google I/O 2017 rendezvényen leplezte le az önálló Vive VR headsetjét, amelyről az alábbi hírben írtunk is. A ChinaJoy expón azonban bemutatkozott egy másik termék, amely kizárólag Kínának szól. Utóbbi azért lényeges, mert a Google Daydream VR platformját használó megoldást nem lehet kiadni az említett országban, ugyanis a nem lenne hozzá tartalom.

A fentiek miatt a HTC Kínában a Viveport áruházra épít, és ehhez kezdték el szállítani a VIVE Standalone névre keresztelt headsetet. Egyébként ebben is egy Qualcomm Snapdragon 835 dolgozik, ahogy a Google rendezvényén bemutatott eszközben, így nagyon valószínű, hogy az alapok ugyanazok, csupán apróbb különbségek lehetnek a két hardver között. A tartalmat a Qualcomm VR platformjával lehet majd biztosítani a rendszerre.

A HTC sajnos nem árulta el a Kínának szánt VIVE Standalone headset árát, tehát csak azt lehet tudni, hogy megkezdődött a kiszállítás a partnerek felé. Az úgymond nyugati piacoknak szánt verzió az év későbbi részében lesz elérhető, Európa lakosságát is elsődlegesen ez érdekelheti. A vállalat egyébként annyit még elárult, hogy a VIVE Standalone egy megfizethetőbb, de ettől még jó minőségű VR élményre tervezték.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés