A HP újdonságok a CES 2018-as kiállításon

A gyártó a számítástechnika jövőjét vonultatta fel új termékeinek bemutatásával.

A HP egész sor újdonsággal vonult ki a CES kiállításra, amelyek között a legnagyobb figyelmet a notebookok kapták, de az a hatalmas kijelző se volt semmi. Ne rohanjunk azonban annyira előre, vegyük inkább sorra az újdonságokat.

HP Spectre x360 15

Ez a tabletté alakítható notebook 4K-s felbontású, 15,6 hüvelykes érintőkijelzőt kapott, amely a hozzá adott HP Tilt Pen eszközzel is használható kreatívabb feladatainkhoz, a Corning Gorilla Glass 4 pedig karcálló és erős védelmet nyújt. Az eszköz alapját a 8. generációs Intel processzorok adják, a grafikus vezérlő szerepét pedig NVIDIA GeForce MX 150-től egészen az AMD Radeon RX Vega M-ig bármi betöltheti. Utóbbihoz a Kaby Lake-G kódnevű Core i7-8705G processzort kell rendelni. Háttértárakként kizárólag M.2 NVMe meghajtókat használhatunk, 256 GB és 1 TB közötti tárkapacitással, a DDR4-es memória pedig maximum 16 GB lehet 2400 MHz-es effektív órajellel.


[+]

A gép Bang & Olufsen hangrendszerét a billentyűzet felett helyezték el, ami jobb hangzást biztosít bármilyen módban is használjuk eszközünket. A notebook tömege mindössze 2,09 kilogramm, a HP szabadalmaztatott gyorstöltő technológiájával pedig 30 perc alatt 50%-ra, míg 90 perc alatt 90% fölé tölthető az akkumulátora.

Hirdetés

HP Envy x2

Amennyiben egy igazán könnyű, mindig rendelkezésünkre álló, laptoppá is alakítható tabletet keresünk, a HP Envy x2 termékcsalád tagja is látókörünkbe kerülhet, mint alternatíva. A termék alumíniumháza mindössze 7,9 mm vastag, és csupán 0,76 kilogramm tömeggel számolhatunk. A 12,3 hüvelykes, 1920x1280 pixeles felbontású érintőkijelzőjét ezúttal is a Corning Gorilla Glass 4 bevonat védi a viszontagságoktól.

Jár a masinához egy bőrtapintású tok is, amelyet állványként használva notebook vagy könyvolvasó-módban használható a szerkezet, amelynek klaviatúrája egyébként 1,5 mm-es billentyűúttal rendelkezik, a háttérvilágítással pedig könnyen megoldható az éjszakai munkavégzés is.


[+]

Ami a hardvert illeti, 7. generációs Intel Core Y sorozatú processzorral szerelt modelleket lehet igényelni, amelyek, ezek háttértára 256 GB-os SSD meghajtó (NVMe interfésszel), míg az LPDDR3 szabványú rendszermemória 8 GB-os kapacitású.

Üzemidőt tekintve akár 17 órát is kibír az új HP Envy x2, ráadásul egyetlen töltéssel, az LTE modem segítségével pedig útközben is elérhető a világháló.

Omen Game Stream

Ez a szolgáltatás az Omen asztali gépek (leendő) tulajdonosainak szól, akik ezen a módon lehetőséget kapnak arra, hogy egy kisebb teljesítményű,Windows 10-et futtató gépen is komolyabb PC-s játékokkal játsszanak. A munka oroszlánrészét természetesen az adott Omen asztali gép végezné el egyfajta otthoni felhőként, a képet pedig a helyi hálózaton juttatná el a gyengébb társának. Az egész rendszer az Omen Command Center applikáción keresztül konfigurálható, ahol figyelembe lehet venni, hogy a két gép közötti kapcsolat vezetékes vagy vezeték nélküli. Előbbi esetben Full HD-s, míg utóbbinál szimplán HD-s tartalom biztosítható. Az Omen asztali gép egyébként akármilyen felbontásban számolhat, az így keletkező képkockákat a szoftver úgyis átkonvertálja videofolyammá.

Omen X 65

Játékra termett, 65 hüvelykes, G-Sync technológiát támogató kijelzővel is készült a HP, amely natívan 4K felbontással bír, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik, és alacsony késleltetése is. Ezen túlmenően támogatja a HDR10 formátumot is, amellyel megfelelő tartalom mellett jobb képminőség érhető el.

Az Omen X65 a CES 2018 kiállításon
Az Omen X65 a CES 2018 kiállításon [+]

Alapvetően játékra készült a termék, de nem vall szégyent, ha filmek streamelésére (szigorúan otthonunkban) vagy zenehallgatásra fogjuk be, ezekben segít az integrált Shield Android TV is.

Ár és elérhetőség

  • A HP Spectre x360-as 15 hüvelykes laptop várhatóan februártól lesz elérhető Európában, 1799 eurós ajánlott fogyasztói ártól.
  • A HP ENVY x2 laptop-táblagép várhatóan áprilisban érkezik és 999 eurós ajánlott fogyasztói ártól vihető haza.
  • Az OMEN Game Stream szolgáltatás várhatóan tavasztól lesz elérhető az OMEN rendszereken.
  • Az OMEN X 65 nagy formátumú gaming kijelző várhatóan ősszel érkezik. Az árát a megjelenéshez közeledve hozzák nyilvánosságra.
  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Hirdetés