Egyedi Intel processzorokat is kaphat a HP Spectre Folio

Persze itt nem kell nagy dolgokra számítani, pusztán az Intel LTE modeme került a processzor tokozására.

Nemrég írtunk a HP Spectre Folio nevű notebookról, amely a dizájnos külsőségek mellett még a belső tekintetében is tartogat meglepetéseket. A HP a gépet Core i5-8200Y vagy i7-8500Y processzorokkal szállítja, illetve opcionálisan igényelhető az Intel XMM 7560-as LTE modem. Utóbbival az a probléma, hogy ilyen méretben erre már a tervezés szintjén fel kell készülni, ami viszont egy ekkora gépnél nem egyszerű feladat.

Hirdetés

A HP a fenti problémát furcsán oldotta meg, gyakorlatilag a nyomtatott áramköri lap tekintetében nem is foglalkozott az LTE modemmel. Helyette olyan processzorokat kérnek, amelyek tokozására ezt az Intel konkrétan integrálja. Ennek a módszernek az előnye, hogy az LTE modem beépítése lényegében nem módosítja a platformdizájnt, vagyis a tervezett szintet ütheti meg az alaplap helyigénye.


(forrás: PCWorld)

A PCWorld szét is szedett egy HP Spectre Folio notebookot, amelynél látható, hogy a processzor tokozásán ott van az IGP-vel is rendelkező CPU, a vezérlőhíd, illetve az LTE modem. Az Intel mást nem módosít az érintett Core i5-8200Y és i7-8500Y modelleken, tehát azon kívül, hogy van egy extra lapka a tokozáson, semmi változást nem fog észrevenni a felhasználó. Sőt, mivel ezt fizikailag nem is lehet látni a borítástól, így a legtöbb vásárlóban fel sem fog merülni, hogy az LTE modemmel szerelt HP Spectre Folio notebookok egyedi Intel processzort használnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés