HP-számítógépek Athlon 64 processzorral

Hirdetés

A Hewlett-Packard tegnap mutatta be Athlon 64 processzorra épülő Compaq Presario 8000Z modelljét. A HP az első olyan vezető PC-gyártó, amelyik AMD64 architektúrára épülő személyi számítógépet dobott piacra az Egyesült Államokban.

A Presario 8000Z alapkiépítésben egy AMD Athlon 64 3200+ processzort, 256 Mbyte memóriát, egy 80 Gbyte-os merevlemezt, ATI Radeon 9200 grafikus kártyát és Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszert tartalmaz. A konfiguráció már holnaptól megvásárolható lesz a HP-től, 1239 dolláros induló áron. A nagyobb memóriával és merevlemezzel, DVD-íróval, NVIDIA GeForce FX 5950 videokártyával és Sound Blaster Audigy 2 hangkártyával felszerelt modell ára azonban már 2400 dollár körül alakul.

A PC-gyártó emellett még az idén megkezdi Athlon 64 processzoros Pavilion asztali számítógépeinek forgalmazását is, míg egyelőre csupán fontolgatja az erősebb Athlon 64 FX lapkák felhasználását. Utóbbiak helyett a vállalat Intel Pentium 4 processzorokkal szerelte fel szintén most bejelentett, játékosoknak szánt Compaq X Gaming PC sorozatát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés