Hirdetés

Hotfix meghajtókkal jelentkezett az AMD és az NVIDIA

Az AMD és az NVIDIA szinte egyszerre adott ki egy-egy olyan Hotfix meghajtót, amelyek szokás szerint gyors megoldást kínálnak bizonyos problémákra. Mindkét cég ebben a kategóriába sorolja azokat az eszközillesztőket, amelyek WHQL-es alapból származnak, így bizonyos komponensekre, vagy akár a teljes meghajtóra meg is maradt az aláírás.

Az AMD 16.1.1-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300 , illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent APU-khoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni.

A szokásos hibajavítások mellett az új meghajtó CrossFire profilokat kínál a Fallout 4, illetve a Rise of the Tomb Raider című játékokhoz. Fontos kiemelni, hogy egyik alkotás sem kedveli igazán az AFR feldolgozási formát, így az NVIDIA SLI-hez hasonlóan a CrossFire is korlátozott gyorsulást fog kínálni, köszönhetően annak, hogy mindkét címnél nagyon sok az úgynevezett interframe kommunikáció az egymás után következő képkockák között. Ez alól egyedül az XDMA CrossFire összeköttetést használó Radeokon képeznek kivételt, amelyek nem egy rendkívül lassú külső hidat használnak adatmásolásra, hanem a PCI Express interfész szabad sávjait. Ez jelentősen felgyorsítja az interframe kommunikációt, így kevesebb limitbe ütközik a skálázódás.

A Radeon Software Crimson Edition 16.1.1-es Hotfix szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Az NVIDIA a 361.82-es meghajtóprogramját tette elérhetővé. Az új eszközillesztő a Windows 10, 8.1, 7 és Vista operációs rendszerekre telepíthető, és az Ion, valamint a GeForce 400, 500, 600, 700, 900 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.15.0428-as verziójú PhysX drivert is.

Az új meghajtó egy kellemetlen hibát javít, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy szoftveresen leválasszák a PCI Express csatolóba szerelt VGA-kat. Egy véletlen kattintással gyakorlatilag ki lehetett húzni a rendszer alól a talajt.

Az új meghajtóhoz ezúttal nem tartozik dokumentáció, illetve maga a driver a következő linkeken érhető el direkt letöltésre: Windows Vista, 7 és 8.1 - 32 és 64 bit, illetve Windows 10 - 32 és 64 bit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés