A héten megérkezik az Xbox One egér és billentyűzet támogatása

A Microsoft a Razerrel szövetkezik a hivatalos kiegészítő szempontjából, de alapvetően nem zárnak ki senkit.

A Microsoft még a 2015-ös esztendő nyarán jelentette be, hogy az Xbox One konzolok teljes egér és billentyűzet támogatást kapnak, és egy hónapja már láthatóvá is vált a fény az alagút végén. Végül megtörtént a tényleges bejelentés, amely szerint november 14-én indul a gamepad nélküli móka.

Hirdetés

A funkciót mindegyik megjelent Xbox One konzol támogatja, egyszerűen csak egy USB-s egeret és billentyűzetet kell szerezni. A működés viszont játékokhoz lesz kötve, első körben hét címhez: Fortnite, Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder és X-Morph Defense. Emellett ugyan nem november 14-én, de hamarosan érkezik a támogatás a Children of Morta, a DayZ, a Minion Master, a Moonlighter, a Vigor, a Warface és a Wargroove című játékokhoz is.

Az egér és a billentyűzet támogatására vonatkozó egyéb tényezők a fejlesztőkön múlnak, például a Fortnite nem fogja összeengedi az új tábort a gamepades felhasználókkal, de más stúdió esetleg dönthet eltérően.

A Microsoft ugyan nem zár ki egyetlen hardvergyártót sem az új lehetőség támogatása alól, de hivatalosan a Razerrel működnek együtt, utóbbi cég a CES-en mutatja majd be az Xbox One új lehetőségeihez tervezett beviteli eszközeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés