Hasznos funkciókkal érkeznek az új Maxtor tárolók

A Seagate általi felvásárlás ellenére nem tűnt el a piacról a Maxtor márkanév, sőt most bővül is az otthoni felhasználóknak és kisebb irodáknak szánt külső tárolóegységek választéka. A Maxtor OneTouch termékcsalád legújabb, immár negyedik generációja kívül-belül megújulva kerül forgalomba; a műszaki tartalom mellett a kezelőszoftvert is továbbfejlesztették.


OneTouch 4 és OneTouch 4 Plus

A OneTouch 4 alapmodell és a OneTouch 4 Plus egyaránt 7200 rpm fordulatszámon dolgozó, 3,5 hüvelykes Parallel ATA merevlemezt tartalmaz. Az előbbi csak USB 2.0 interfésszel, az utóbbi USB 2.0 és FireWire-400 porttal egyaránt rendelkezik. A kisméretű OneTouch 4 Minibe 5400 rpm fordulatú, 2,5 hüvelykes Parallel ATA winchester kerül, a külső csatlakozó USB 2.0 szabványú.


OneTouch 4 Mini

A kapacitásbeli különbségek mellett a funkciók terén is mutatkoznak eltérések. Mindegyik modell lehetővé teszi biztonsági mentések készítését, melyek előzetes paraméterezést követően akár egyetlen gombnyomással indíthatóak, ezenkívül a szoftver a sérült adatok visszaállításában és két vagy több számítógép adatainak szinkronizációjában is segédkezik. A beépített merevlemezek adatai a DrivePass (korábban DriveLock) eljárással akkor is megvédhetők az illetéktelen szemek elől, ha a winchestert kiszerelik a tárolóegységből, és egy PC-be építve kívánnak hozzáférni a fájlokhoz.

A OneTouch 4 Plus és a One Touch 4 Mini esetében ehhez egy további biztonsági szint járul: a felhasználó 256 bites AES titkosítással védett könyvtárakat határozhat meg, melyek tartalmát csak jelszó megadását követően lehet olvasni. Szintén csak e két típus sajátja a komplett rendszert visszaállító SafetyDrill szolgáltatás. Komoly hiba esetén a mellékelt CD-ről bootolható a számítógép, majd a szoftver egy korábbi mentés alapján particionálja, formázza a PC merevlemezét, visszamásolja az operációs rendszerek, az alkalmazások fájljait, valamint a személyes adatokat. A Maxtor a Windows XP és Vista, valamint a Mac OS X 10.4.7 vagy újabb operációs rendszereket támogatja.

A OneTouch 4 alapmodell 250, 500 és 750 GB-os változatban kerül piacra, ára az Egyesült Államokban rendre 100, 170, illetve 270 dollár. Az okosabb OneTouch 4 Plus ugyanekkora tárhellyel 130, 200, illetve 290 dollárba kerül, október végén pedig jön az 1 TB-os kivitel 360 dolláros áron. A OneTouch 4 Mini ajánlott ára 80, 120 és 160 GB-os kapacitással rendre 100, 120, illetve 150 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés