Gyorsan reagált a SWAPGS sebezhetőségre az AMD

A vállalat szerint a felfedezett biztonsági rés nem veszélyes a processzoraikra.

Az AMD kiértékelte a nemrég bejelentett, SWAPGS néven futó biztonsági rést, amely abból a szempontból különlegesnek számít, hogy az operációs rendszereket fejlesztő cégek, illetve az Intel is általános, x86-64-es architektúrát érintő problémáról beszél. Emiatt a javításoknál meg sincs említve egyik processzorgyártó sem, csak "bizonyos processzorok" jelöléssel van utalás arra, hogy a piacon található egyes hardvereknek szükségük van a kiadott javításokra – természetesen a maximális biztonság érdekében.

Hirdetés

Az AMD most bejelentette, hogy a SWAPGS – a belső és külső tesztelések alapján – nem jelenthet veszélyt a processzoraikra, mivel a vállalat megoldásai úgy vannak tervezve, hogy nem spekulálnak új GS értékre egy spekulatív SWAPGS után. Az úgynevezett GS base value speculation támadás viszont ki van emelve problémaként, mivel a Spectre V1-re épül, ami ellen az AMD processzorainál is védekezni kell, de az erre vonatkozó javítások már hónapok óta elérhetők a szoftverekben. Amennyiben ezek a frissítések telepítve vannak, akkor a GS base value speculation támadás ellen is védettek az AMD CPU-k, mindenféle további javítás használata nélkül.

A fenti közleményt a biztonsági rést felfedező Bitdefender is megerősítette: a saját elemzésük szerint a tesztelt AMD processzorokon nem tudták alkalmazni egyik SWAPGS támadásvektort sem.

A fentiek értelmében az AMD a saját termékeire, a Spectre V1-re vonatkozó frissítéseken kívül más kezelési módot nem javasol az érintett problémával kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés