Gyorsabb, nagyobb memóriakártyák a Pretectől

A Pretec bejelentette 4 GB-os Secure Digital memóriakártyáját, melynek kapacitása így február óta négyszeresére emelkedett. A 133-szoros, azaz maximálisan 20 MB/s sebességű adatátvitelt a 65 nm-es csíkszélességgel gyártott, single level cell (SLC) NAND rendszerű flash chipek teszik lehetővé. Ezek élettartama legalább 100 ezer írás/törlés ciklus. A 4 GB-os SD kártya tömeggyártása augusztusban kezdődik, javasolt kiskereskedelmi ára 699 dollár.

A vállalat most kezdi meg az MMC plus (MMC 4.x) szabvánnyal kompatibilis 2 GB-os kártyájának szállítását is. Az MMC plus kártyák 1,8 és 3/3,3 volt üzemfeszültségen is működtethetők, és 1, 4 vagy 8 bites adatbuszon képesek kommunikálni, az általuk elérhető elméleti maximális átviteli sebesség így 52 MHz-es órajel mellett 52 MB/s.

A Pretec hírt adott továbbá az idei Computexen már megcsodált, 12 GB-os CF kártyája árának csökkenéséről. A Microdrive-okkal kapacitásban és sebességben is több mint versenyképes termék egyelőre aligha lesz közönségkedvenc, noha ára megfeleződött: 9999 dollárról 4999 dollárra mérséklődött.

A gyártó a laposabb pénztárcájúakra is gondolt, hiszen kiadja pendrive méretű (és ténylegesen USB-s pendrive-ként is alkalmazható) e-Disk kártyaolvasóinak újabb változatát. Az e-Disk II immár támogatja a gyorsabb SD 1.1, illetve MMC 4.x szabványokat is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés