Tyúklépésben fejlődik a Google Chromecast

A harmadik generációs szerkezet még mindig csak távolról szemléli a 4K-t.

Hirdetés

A Google bejelentette a harmadik generációs Chromecastet, amely a mára idősödő, nagyjából három éve megjelent elődöt váltja. Az ember azt hinné, hogy ennyi idő elég volt ahhoz, hogy a 4K-es anyagok támogatása megoldott legyen ebben a kategóriában, de a Google szerint ennek még mindig a prémium szinten a helye, ahol például a Chromecast Ultra helyezkedik el.

A fentiek miatt az új Chromecast verzió igazából alig tud többet az előző generációs modellnél. A gyártó szerint nagyjából 15%-kal gyorsabb az amúgy ismeretlen specifikációjú hardver, és végre megoldott az 1080p-s 60 Hz-es tartalmak problémamentes kezelése is, de lényegében ennyiben ki is merül a fejlesztés. Persze a szintén újdonságnak számító, korábban különálló formában elérhető Chromecast Audio integrálása aranyos kis extra, hiszen ennek segítségével zenét lehet lejátszani a Google eszközökhöz csatlakoztatott hangszórókon, viszont ezt csak egy későbbi szoftverfrissítéssel kapja meg az új szerkezet.

Az interfészek támogatása tekintetében a friss Chromecast nem újít, marad a háromantennás IEEE 802.11ac-s Wi-Fi vezérlő, a micro USB konnektor, illetve az opcionális Ethernet aljzat. A szoftveres képességek sem módosultak, és az ár is változatlanul 35 dollár. Utóbbi komoly vigasznak tűnik a 4K hiányáért, elvégre tényleg nem egy drága eszközről van szó, miközben a Chromecast Audio integrálása sokaknak kedvező lépés lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés