Megérkezett a Gigabyte első DDR4-es memóriacsomagja

  • (f)
  • (p)
Írta: Abu85 | 2018-07-06 08:51 | Forrás: PROHARDVER!

Az AORUS RGB sorozat eddig egyetlen képviselője nagyon érdekes extrát kínál a potenciális vásárlóknak.

A Gigabyte bejelentette első memóriacsomagját, amely az AORUS RGB sorozat első képviselője. A DDR4-es szett kifejezetten gyors, 3200 MHz-es effektív órajelen üzemelő modulokat tartalmaz. Ezek a szabványos 1,2 V helyett 1,35 V-os feszültségen működnek, az időzítésük pedig CL 16-18-18-38 lesz.


[+]

Az új Gigabyte AORUS RGB kétcsatornás csomag különlegessége, hogy a két darab 8 GB-os memóriamodul mellett tartalmaz még két darab RGB Infused Demo modult, amelyek nem tartalmaznak memóriát. Ennek annyi értelme van, hogy az ilyen teljesítményű szetteket jellemzően négy DIMM csatolóval rendelkező alaplapokba veszik a felhasználók, és ha szimplán két modult használnának fel, akkor ezek között rés lenne. Az RGB Infused Demo modulokkal viszont minden DIMM csatoló feltölthető, így a hűtőbordán található RGB LED-ek közel lesznek egymáshoz, ami mutatósabb összhatást eredményez.


[+]

Ilyen órajel mellett különösen fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133, a 2400 és 2667 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Az első AORUS RGB memóriacsomag elsődlegesen a Gigabyte alaplapjaihoz való az RGB Fusion natív támogatása miatt, de technikailag szabványos modulokról van szó, vagyis más gyártó alaplapjaiban is működnek.