Nem csak egy Zen 3-as platform mintáit kapják meg idén a gyártók

A már ismerős Milan mellett feltűnt a Genesis Peak is, ami állítólag a Zen 3-as HEDT megoldás.

Egy hónapja írtunk arról, hogy az AMD partnerei ősszel kapják meg a Zen 3 magokat használó EPYC CPU mintáit, de úgy néz ki, hogy a Milan platform nem jár majd egyedül, ugyanis a Genesis Peak mintáit is elkezdi szállítani a vállalat.

Utóbbi ismeretlennek tűnhet, de úgy tudjuk, hogy a Zen 3-as HEDT megoldásról van szó, vagyis kéz a kézben jár a szerverpiacra szánt processzorral, elvégre az AMD az asztali HEDT és a szerverek szegmensét lényegében ugyanazzal a fejlesztéssel fedi le, csak az asztali verzió esetében pár dolgot letiltanak, többek között a memóriacsatornák felét. Ettől függetlenül a lapkák fizikailag nem térnek el.

A Genesis Peakről egyelőre keveset tudni, még ugye a Castle Peak kódnevű Ryzen Threadripper sorozat sem jelent meg, pedig ez váltaná az aktuális platformot. Viszont annyit már tudni, hogy a szerverpiacon a Milan platform ugyanazt a tokozást használja, tehát ez a Genesis Peak esetében sem fog módosulni. Az más kérdés, hogy igényel-e új alaplapot, de erről még nem tudni semmit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés