Vulkan 1.1-es implementációt kapott az új GeForce driver

A WHQL minősítésű, 397.31-es meghajtót ráadásul újra kijavít pár, korábban már befoltozott hibát.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 397.31-es meghajtót, amely végleges implementációt kínál a Vulkan 1.1-es API-hoz. Emellett játékokat érintő újítás, hogy frissített SLI profilt kaptak a Descenders, Frostpunk, a Warhammer: Vermintide 2 és a Far Cry 5 című alkotások. Az első kettő normál profilt is kapott.

A vállalat pár alapvető újítást is bevezetett, többek között javult a HD Audio driver, ami immáron támogatja a 32, a 88,2 és a 174,6 kHz-es mintavételezési rátákat a HDMI interfészen keresztül. Szintén újítás az NVDECODE API, ami lehetővé teszi az adott kliens átkonfigurálását, méghozzá anélkül, hogy meg kellene semmisíteni és újra létre kellene hozni a dekóder instanceket. Módosultak a kijelzőkezelést biztosító könyvtárak a szoftveres átkapcsolással dolgozó notebookok jobb támogatása érdekében, illetve a telepítő kiegészült egy olyan újítással, amelynek keretében a felhasználó kérheti a kicsomagolt fájlok, telepítés utáni törlését. Utóbbit eddig is meg lehetett tenni manuálisan, amint megbizonyosodott róla mindenki, hogy a meghajtó működik, de mostantól a rendszer automatikusan kitörli az érintett könyvtárat, ha bárkinek ez lenne az igénye.

Béta állapotú újítás a DirectX Raytracing támogatása a Titan V VGA-n. Mint ismeretes az NVIDIA csak ehhez a hardverhez ígérte meg a meghajtót, de amúgy maga a DirectX Raytracing a fallback layeren keresztül működik az összes compute shadert támogató GeForce-on. Ehhez még az új meghajtót sem kell telepíteni, csupán a Windows 10 érkező tavaszi frissítésére van szükség.

Az eszközillesztő számos hibát is korrigált, így mostantól a GeForce GTX 1080 Ti képes futtatni a Doomot HDR mellett, mivel a meghajtó nem az OpenGL 1.1-t fogja jelezni a program felé. Szintén javításra került a GeForce GTX 1060 és a Far Cry 5 esetében az a programfuttatási hiba, amely miatt a játék pár percen belül kilépett az említett VGA-n. Végül érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt meghajtókban számos, egészen pontosan négy, korábban már kijavított hiba visszatért, és ezeket az NVIDIA most újra befoltozta.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.17.0524-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés