Fujitsu blog: maximális biztonság adatainknak

  • (f)
  • (p)
Írta: Wombath | 2018-02-08 13:39 | Forrás: PROHARDVER!

Újabb, a Commvaulttal együttműködésben készülő adatbiztonsági megoldással készült el a Fujitsu.

Már évek óta közhelyszámba megy, hogy egy céges IT infrastruktúrában nem a hardver, hanem az adatok képviselik a nagyobb értéket: még ha le is égett a szerverszoba, a mai megoldásokkal akár órák alatt újra felveheti a fonalat a rendszer, anélkül, hogy az ügyfelek és a munkatársak a leálláson kívül bármit észlelnének. Persze egy nagyvállalati környezetben egy ilyen pár órás leállás is drága, de költsége még így is eltörpül amellett, amelyet egy komolyabb adatvesztésnél szenvednének el.


[+]

Ezzel természetesen minden beszállító is tisztában van, és a Fujitsu is több adatbiztonsági megoldást kínál ügyfeleinek, sok esetben az ilyen szoftverek és szolgáltatások területén népszerű Commvaulttal együttműködésben. Ennek az együttműködésnek a korábbi gyümölcsei az ETERNUS CS200c tároló, illetve a Commvault Hyperscale Appliance nevű hiperkonvergens adatmenedzsment megoldás. Most ezek mellé érkezik egy harmadik eszköz, amely tulajdonképpen a Commvault Hyperscale szoftverhez készülő referenciaarchitektúra, mellyel a Fujitsu helyben képes biztosítani a felhőalapú megoldások előnyeit, tehát az agilitást, a hibatűrést, a skálázhatóságot és a kedvező költségeket is, miközben rendelkezik a privát felhős adattárolás pozitívumaival is, és persze segíti az integrációt a nyilvános és a privát felhős környezetek között is.

A Commvault Hyperscale megoldása
A Commvault Hyperscale megoldása [+]

Mindezzel kapcsolatban Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközponti termékekért felelős EMEIA-régióbeli vezetője kiemelte: „A digitális világban kiemelt prioritás az adatvesztés elleni védekezés. A hagyományos, heterogén pontszerű mentési és archiválási megoldások azonban – korlátozott rugalmasságuk és hardveres kötöttségeik miatt – lassíthatják az üzleti folyamatok átalakítását. A Commvault HyperScaleTM szoftverhez készült, új Fujitsu referenciaarchitektúra véget vet ennek. Szoftveresen vezérelt megoldással váltja ki a régi adatbiztonsági architektúrákat, és gazdaságos, univerzális, szerveralapú adattárolást végez. Az új architektúra a széttagolt adatszigetek konszolidálásával és megszüntetésével fokozza az agilitást, csökkenti a helyben telepített hardverek helyigényét, és holisztikus, teljes képet ad az adatokról, bárhol is tárolják őket”.

Az EMEA régióban márciustól rendelhető új referenciaarchitektúra elsősorban olyan nagy szervezeteknek ajánlott, amelyek adatbiztonsági igényei a hagyományos célhardverekkel már nem elégíthetőek ki. Számukra a Fujitsu ezzel az új megoldással egy horizontálisan bővíthető infrastruktúrán biztosítja Commvault Hyperscale-hez tervezett és előre tesztelt konfigurációkat.