Frissült a Lenovo ThinkPad P szériája

Frissítette ThinkPad P hordozható munkaállomásait a Lenovo, az újdonság pedig természetesen a Kaby Lake és egy esetben a VR-Ready címke.

Hirdetés

Lassan, de biztosan a teljes portfóliónál Kaby Lake-re vált a Lenovo, az átállás legújabb lépcsőjeként a ThinkPad P szériából érkeztek meg a 2017-es modellek, név szerint a P71, a P51 és a P51s. A három gépből a legnagyobb és legerősebb a 17 colos P71, mely ráadásul VR-Ready tanúsítványt is kapott a HTC-től, az Nvidiától és az Oculustól is, ami nemcsak a VR megjelenítésére vonatkozik, hanem a tartalomgyártásra is. Ennek megfelelően belül a csúcskiépítésben Xeon E3-v6 processzort, Quadro P5000 GPU-t 16 GB GDDR5-tel, maximum 64 GB RAM-ot és 2 TB-nyi NVMe háttértárat találunk. Az utóbbi egyébként négy háttértárból állítható össze, amelyeket RAID tömbként is konfigurálhatunk a sebességet vagy a biztonságot előtérbe helyezve. A kijelző lehet Full HD és 4K felbontású is, a csatlakozók között pedig megjelenik a Thunderbolt 3 is.

Lenovo ThinkPad P széria Lenovo ThinkPad P széria
Lenovo ThinkPad P széria (forrás: Lenovo) [+]

Kisebb, sőt, kifejezetten jól hordozhatónak szánt változat a P51s, amely a Lenovo ThinkPad P szériájának eddigi legvékonyabb és legkönnyebb modellje a maga 1,9 kg-os tömegével és 20 milliméteres vastagságával. Ebben hetedik generációs Core i7, Quadro M520 GPU (1 GB GDDR5-tel), és Full HD illetve UHD kijelzőkkel (az előbbi felbontásban érintőpanel is kérhető). A vaskosabb P51 2,5 kg-os tömeggel rendelkezik, és ebben már megjelenik opcióként a Xeon E3-v6, míg a GPU a Quadro M2200 lehet, 4 GB GDDR5-tel. A kijelzők esetében hasonló opciókat találunk, mint a többieknél, és itt is kérhető a korábban már megszokott, csuklótámaszba épített X-Rite kalibrátor a kijelzők színhűségének biztosítására.

Árak és elérhetőség tekintetében a P71 1850 dollárról, a P51 pedig 1400 dollárról indul és áprilisban kerülhet a boltokba, míg a P51s már márciustól elérhető lesz 1050 dollártól kezdődő árakon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés