Freecom külső merevlemez-család

Hirdetés

A Freecom olyan új külső háttértárolókat kínál, amelyek méretüket tekintve igencsak aprók és USB 2.0- vagy Firewire-porton keresztül köthetők össze a számítógéppel. Amennyiben pedig a számítógép nem biztosít elég áramot, még mindig ott a winchesterekkel együtt szállított tápcsatlakozó.

Az új Freecom FHD-2 merevlemezek mérete 14x8x1,9 cm, tárolókapacitásuk pedig 20, 40 vagy 60 GB lehet. A termékek egy fém- vagy műanyagházat kapnak, súlyuk alig 220 gramm. Kapható USB 2.0-ás és Firewire-csatlakozós változat is. A csomagban a meghajtóhoz kábelt is mellékel a Freecom.

Érdekesség, hogy bár mind Windows, mind Mac operációs rendszerekkel elboldogulnak, a gyártó már FAT-formátumban előre leformatálva szállítja a merevlemezeket. Az eszközökhöz jár az Acronis cég partícionáló szoftvere is.

A Freecom FHD-2 modellek 2003 májusától lesznek kaphatók. A 20 GB-os, USB 2.0-ás 169, a 40 GB-os, USB 2.0-ás 229, míg a 60 GB-os, USB 2.0-ás 319 euróba kerül majd. A Firewire-os változatokért plusz 20 eurót kell fizetnünk. És egy jó hír: a technikai támogatás mellett a Freecom 2 év garanciát biztosít ezekre a termékekre!


Forrás: www.golem.de

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés