Freecom eszközök Skype-telefóniához

A Skype súlyát az IP-alapú telekommunikációban jól mutatja, hogy immár a hardvergyártók is szép számmal kínálnak kifejezetten hozzá készülő eszközöket. A Freecom két újdonsággal jelentkezik e téren: az Internet Phone hívások indítására és fogadására is használható, USB csatolós telefon, míg az Internet Conference Phone egy egyszerűbb, kihangosított konferenciabeszélgetések lebonyolítását lehetővé tevő eszköz.

Az Internet Phone-t annak a számítógépnek az egyik USB portjára kell csatlakoztatni, amelyiken a használni kívánt Skype program fut. Mivel saját kijelzője nincs, ezért csupán a szoftveres kliens egyfajta kiterjesztésének tekinthető, ugyanakkor kényelmesebbé tehetik a Skype igénybevételét az olyan funkciók, mint a gyorshívás, a többféle csengőhang, a szabályozható hangerő, a némítás, ezenkívül találhatók az eszközön a felhasználó által programozható gombok is. SkypeOut-előfizetés esetén a numerikus gombokkal közvetlenül kezdeményezhető vezetékes vagy mobiltelefon-hálózatba irányuló hívás. Ez a készülék várhatóan október közepén kerül az üzletekbe 29 eurós ajánlott áron.

Az Internet Conference Phone ugyancsak a számítógép USB portjára köthető, de feladatköre csak a hangkezelésre korlátozódik: beépített mikrofonja és három hangszórója által lehetővé teszi kihangosított beszélgetések folytatását, azaz nem csupán Skype-pal használható. Az eszközön a hangerőszabályzók mellett elnémító gomb is helyet kapott, ezenkívül van vonali be- és kimenete, így headset köthető rá, vagy például zenelejátszók hangját képes megszólaltatni. A Freecom mindkét eszközhöz mellékel Windows és Mac rendszerekre telepíthető illesztőprogramot és Skype szoftvert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés