Fiatalos netbookot dob piacra az Acer

Hirdetés

A napokban jelentette be új Intel alapú, fiatalos külsejű netbookját, az Aspire One sorozat D260-as modelljét az Acer. A kis gép 10,1 colos képátlójú, LED háttérvilágításos monitorral lett ellátva, ami a hasonló méretűeknél megszokott, bár nem túl nagy, 1024x600 pixeles felbontást nyújtja. A megjelenítésről az integrált GMA 3150 grafikus kártya gondoskodik. A netbookba processzorként az Atom N450 vagy az N455 1,66 GHz-es órajelű modellek valamelyike kerülhet, amik egyébként ugyanannak a típusnak a DDR2 és DDR3 memóriavezérlővel ellátott verziói.

Acer Aspire One D260 [+]
Acer Aspire One D260 [+]

Az említett RAM-ból 1 GB került alapból a masinába (ami kétszeresére bővíthető), mellette pedig egy 250 GB-os háttár kapott helyet. Továbbá nem hiányzik a szokásos 802.11b/g/n-es vezeték nélküli hálózati kapcsolatokat biztosító kártya sem, opcionálisan pedig 3.0-s Bluetooth adapter és 3G modem is kérhető hozzá. Az akkumulátorai közül a három cellással négy, míg a hat cellással nyolc óráig képes üzemelni. A billentyűzete 93%-os méretű, az érintőpad pedig multi-touchos lesz, és a CrystalEye webkamera is megtalálható rajta.

Acer Aspire One D260 [+]
Acer Aspire One D260 [+]

Ahogy a konfigurációban nagyjából megegyező Aspire One 533-ban, a hírek szerint a D260 is két operációs rendszerrel lesz ellátva, amelyek közül az egyik a jól ismert Windows 7 lesz, míg a másik szerepét az Android tölti be. Az Acer 1,25 kilogrammos (a nagyobb akkuval) netbookja a hónap végétől lesz megvásárolható, bár egyelőre az egyesült államokbeli megjelenéséről tudni csak, ott 298 dolláros áron kapható. Négyféle színű borításban árulják, fekete, lila, rózsaszín és szürke festéssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés