Hirdetés

Feléled az ikonikus Microsoft IntelliMouse

A Microsoft legendás, több mint húsz éve megjelent egere éled újra.

Sokaknak melegszik meg a szíve, ha a Microsoft IntelliMouse egerére gondol, ami 1996-ban jelent meg, és optikai szenzorával, görgőjével és extra gombjaival igazi különlegességnek számított az akkori piacon. A több generációt megért készüléket végül 2012-ben vezették ki a piacról, de úgy tűnik, csak tetszhalott állapotba került, a Microsoft most ugyanis bejelentette az új verziót, Classic IntelliMouse néven.


[+]

Az új termék joggal viseli a klasszikus nevet, ugyanis minden vonalában az eredeti IntelliMouse-t idézi. Persze a modern technika azért utat talált magának: a burkolat alatt egy 3200 dpi felbontású szenzor lapul, amely üvegen is használható. A lekérdezés frekvenciája 1 kHz, öt gombjából pedig három funkciója testre szabható Windows 7 és újabb operációs rendszerek esetén (Windows 10 S kivételt jelent ez alól). A fekete, fehér és szürke színben elérhető egér ismerős, vörös hátsó világítását ezúttal fehérre cserélték, az adatok átvitelére pedig standard USB 2.0-s vezetékes kapcsolat szolgál.

Ami a méreteket illeti, 132 x 68 x 43 mm-es testet kapunk, a tömege pedig 129 gramm – nem kevés, de valószínűleg ez nem is a játékosok kötelező egere lesz. A Classic IntelliMouse a Microsoft online áruházában már megjelent, ára 40 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés