Erős gépek játékra és terepre

Hirdetés

Ahogy már megszokhattuk, a Digital Storm nem éppen az átlag felhasználók kedvére próbál tenni általában, hanem inkább a játékos rétegre koncentrálnak asztali és hordozható számítógépeikkel. A legújabb készüléküknél sincs ez másként, az xm15 notebook is egy vérbeli gamer-gép. A kijelzője 15,6”-es képátlójú, ami kétféle panellal is választható: a kisebb 1366x768 pixeles felbontással, vagy a Full HD-s 1920x1080 képpontossal. A megjelenítésért az NVIDIA Optimus technológiáját is alkalmazó GeForce GT 425M grafikus kártya felel, mely 1 GB saját memóriájából gazdálkodik.

Digital Storm xm15 [+]
Digital Storm xm15 [+]

A gépezet Intel alapokra épül, így Core i5 vagy i7 processzor választható hozzá, ami mellé legfeljebb 8 GB RAM pakolható. Két háttértárat tud fogadni a notebook, SSD-ket és HDD-ket egyaránt, amik persze RAID tömbbe is köthetők. Az alap DVD optikai meghajtó helyett Blu-ray is rendelhető, hálózati eszközeit a Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya és a Bluetooth adapter alkotják, további extrái közül pedig kiemelhető a webkamera, illetve a 3.0-s USB aljzat és a HDMI kimenet megléte. Az xm15 laptopon a Windows 7 Home Premium 64 bites változata kap helyet, a masina kezdőára pedig 1000 dollár.

Ha Digital Storm neve egyenlő a gémer notebookokkal, akkor a GammaTeché a megerősített, sok mindent kibíró laptopokénak felel meg. Legfrissebb készülékük is egy ilyen típus, a kifordítható képernyős, magnéziumházas D12C modell. A gépezet kijelzője 12,1”-es képátlójú, felbontása 1280x800 pixeles, háttérvilágítását LED-ek adják. Ugyan kisméretű a masina, így könnyedén netbooknak nézhetnénk, de azért komolyabb laptopról van szó, processzorként a Core i5-540UM került bele, rendszermemóriaként pedig akár 8 GB is alkalmazható.

GammaTech D12C
GammaTech D12C

Optikai meghajtója nincs, tárolója egy 2,5”-es HDD vagy SSD lehet, a hálózati eszközök a szokásos felhozatalt mutatják, azaz van Gigabit Ethernet, Wi-Fi és 2.1-es Bluetooth (igaz, ez opcionális). A képernyő fölött egy 1,3 megapixeles webkamera figyel, van továbbá SD kártyaolvasó is, illetve hatcellás, 5200 mAh-s akkumulátor. A gépezet megfelel a MIL-STD.810G szabványnak is, bírja a port, rázkódást, ütődést, és a ráborult folyadékéktól is védve van kicsit. A GammaTech valószínűleg a jövő év elején megrendezésre kerülő CES-en fogja bemutatni a D12C-t, így még az ár sem derült ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés