Ergonomikus billentyűzetek és különleges egerek a láthatáron

Nem mondhatnánk, hogy mostanában túlzottan el van árasztva a piac billentyűzetekkel, de azért nem hagynak cserben a gyártók senkit, érkeznek az újdonságok. Ezúttal is több nem mindennapi beviteli eszköz látott napvilágot. A SmartFish Technologies a kényelmes használatot és a megfelelő ergonomikus kialakítást helyezte előtérbe a nem meglepő módon ErgoMotionnek keresztelt billentyűzete tervezésénél.

SmartFish
SmartFish ErgoMotion [+]

Az újdonság gombsora két részre van osztva, amik egymástól elcsúsztathatók, így mindenki a számára kényelmes pozícióban használhatja azokat, ráadásul előre-hátra is dönthető a gombsor. A csuklóra ható terhelést pedig hullámos kialakításával próbálja csökkenteni. Az eszköz fekete és fehér borítással lesz kapható, kiosztása pedig a hagyományos mintát követi, ráadásul a jelek szerint a kurzormozgatók feletti hatos csoportot sem bántották, ami külön pozitívum lehet sokaknak. Az ErgoMotion billentyűzet márciusban érkezik, amikor 150 dollárért lesz megvásárolható.

SmartFish ErgoMotion
SmartFish ErgoMotion

A Microsoft valószínűleg ugyancsak egy kényelmesen használható beviteli eszköz kialakítását tűzte ki céljául az Arc Keyboard tervezésekor. A finoman ívelt, lekerekített formákkal rendelkező klaviatúra numerikus pad nélkül érkezik, ám az talán keveseknek fog hiányozni.

Microsoft Arc Keyboard
Microsoft Arc Keyboard

A 311 x 54 mm-es alapterületű, könnyű, fekete szerkezet 2,4 GHz-es frekvencián, vezeték nélkül tartja a kapcsolatot a számítógéppel. Az Arc Keyboard három év garanciával, február végétől lesz elérhető, mindössze 60 dolláros áron.

Microsoft Arc Keyboard
Microsoft Arc Keyboard

Nomen est omen – szokták mondani, és gyakran igaz is, ahogy a Mad Catz esetében például, hiszen elég egyik-másik termékükre ránézni, és valóban ott lebeghet a szemünk előtt az „őrült” szó. Ezúttal azért kicsivel visszafogottabbak voltak a tervezőik, de még mindig nem mindennapi beviteli eszközök kerülnek ki a kezük közül. Legújabb termékcsaládjuk, az Eclipse név alá tartozó eszközök között egy billentyűzetet és két egeret találunk.

Mad Catz Eclipse Wireless litetouch
Mad Catz Eclipse Wireless litetouch

A klaviatúra, az Eclipse Wireless litetouch numerikus padja alatt egy trackballt tartalmaz, amit a két egérgomb vesz körül. Ha ez még nem elég, maga a számos rész sem mindennapi, gombok helyett érintőpanel tölti be a szerepét, ami három módban használható: az alap numpadon kívül az úgynevezett média módban és a MyEclipse módban is használható. Ez utóbbi aktiválásakor a 12 gombbal az előre beállított parancsokat, programokat futtathatjuk.

Mad Catz Eclipse litetouch
Mad Catz Eclipse litetouch

A vezeték nélküli litetouch 2,4 Ghz-es rádiójelekkel kapcsolódik a számítógéphez, újratölthető lítium-ion akkujai pedig 20 órás használatot biztosítanak. A billentyűzetnek készült egy vezetékes, fémborítású változata is, amely kicsit olcsóbb, a vezetéknélküli 130 dollárjával szemben csak 100 dollárba kerül.

Az Eclipse touchmouse szálcsiszolt alumíniumborítást kapott, Bluetoothon kereszül csatlakozik. Az egér 1600 dpi-s lézerszenzorral rendelkezik, három gombja van, illetve egy érintőpanelje, ami lényegében egy négyirányú görgő. Az egyedi külsejű egér 60 dollárba kerül.

Mad Catz Eclipse touchmouse [+]
Mad Catz Eclipse touchmouse [+]

A cég másik egere az Eclipse mobilemouse nevet kapta, amiből kitalálható, hogy ezt leginkább utazáshoz, notebook mellé ajánlják. Az alacsony mobilemouse 360°-ban forgatható golyója helyettesíti a klasszikus görgőt, amivel négy irányban is lehet szkrollozni. Ugyancsak 2,4 GHz-es rádiójelekkel kommunikál, a lézerszenzora pedig ennek is 1600 dpi-s. Az ára 60 dollár lesz.

Mad Catz Eclipse mobilemouse [+]
Mad Catz Eclipse mobilemouse [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés