Eladta a Verbatimot a Mitsubishi Chemical

Az optikai adattárolóiról ismert üzletágat a CMC vásárolta meg.

A Mitsubishi Chemical bejelentette, hogy megváltak az optikai adattárolóiról ismert Verbatim üzletáguktól, amely egyébként gyártott még USB pendrive-okat, memóriakártyákat, póttöltőket, valamint egyéb kiegészítőket is, de kétségtelenül a CD, DVD és Blu-ray lemezeik voltak igazán kedveltek. Ez a piac azonban fokozatosan zsugorodik, és az internet terjedésével, illetve fejlődésével nem is várható, hogy maga a folyamat megfordul, vagyis az optikai adattárolás szegmense kezd igencsak szűkülni.

Hirdetés

A CMC, vagyis a világ egyik legnagyobb, optikai médiákat gyártó cégét viszont érdekelte a Verbatim. Nem is ismeretlen számukra technológia, ugyanis régebb óta gyártották a Verbatim márkajelzésű optikai lemezeket, viszont korábban ezt a Mitsubishi Chemical licenceivel tették meg. Ugyanakkor most 32 millió dollárért cserében a CMC megvette a Verbatim üzletághoz tartozó szellemi tulajdonokat, technológiákat, illetve hozzáférést szereztek a már kiépített forgalmazói hálózathoz.

A felvásárlással a CMC már nem a Mitsubishi Chemical megrendelésére gyártja az optikai lemezeket, hanem saját magának, így nem kell fizetni a szükséges licenceket, emellett természetesen a névhasználati jogot is megszerezték.

Mivel a gyártás nem módosul, így lényegében a potenciális vásárlók nem fognak majd változást észrevenni, vagyis a megszokott CD, DVD és Blu-ray lemezek a boltok polcain maradnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés