"Ambilightossá" tehető bármilyen tv vagy monitor a DreamScreen LED-sorával

Hirdetés

Az Ambilight, azaz a televízió körül feltűnő fényglória mindez idáig a Philips exkluzív fegyvere volt, de a közelmúltban felbukkant DreamScreen nevű eszköz ezt gyökeresen megváltoztathatja. A fejlesztők ugyanis egy olyan, egy LED sorból és egy dobozkából álló készüléket hoztak létre, amely bármilyen márkájú, HDMI porttal ellátott tévé hátuljára felpattintható.

DreamScreen
DreamScreen [+]

Állításuk a rendszer ugyanúgy működik, mint ahogyan azt az Ambilightnál megszokhattuk, tehát a fényglória színe dinamikusan változik a képi tartalomtól függően. Emellett bekapcsolható az egyszínű hangulatvilágítás mód is, sőt az is megparancsolható, hogy a zene ütemét kövessék a LED-ek. A készülék bármivel képes együttműködni, ami rendelkezik HDMI kimenettel, tehát akár egy hangrendszerre is rádugható.

A Kickstarteren futó kampány óriási sikerrel zárult, eddig körülbelül 330 000 dollárt sikerült rá összeszedni. A terméket is e közösségi finanszírozású oldalon lehetett megvásárolni 125 dollárért, és azt ígéri a gyártó, hogy 2016 júniusban meg is kezdi a modellek leszállítását. Mindez tényleg jól hangzik, de azért az emberben motoszkál a kisördög, hogy ha valóban ennyire egyszerű és olcsó lett volna a dolog, akkor egy nagy gyártó már valószínűleg előállt volna valami hasonlóval.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés