Jön a Denon forradalminak szánt, dizájnos szórakoztató-központja

A HEOS AVR egyben egy 5.1 csatornás erősítő, multi room központ és hálózati médialejátszó.

Hirdetés

A Denon bejelentette, hogy 2017 áprilisától lesz elérhető 1000 dolláros áron az új, általuk forradalminak nevezett szórakoztató központ, a HEOS AVR. A készülék tervezése során nagyon odafigyeltek a dizájnra is, így ennek köszönhetően valóban figyelemreméltó, szokatlan külsejű darabot sikerült összehozni.

Denon HEOS AVR
Denon HEOS AVR [+]

Használható hagyományos 5.1-es erősítőként, úgy hogy a csatornánkénti maximális teljesítménye 50 watt (D-osztályú, 8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0,05% THD, 2 csatornát hajtva). Megkapta a cég saját fejlesztésű multiroom technológiáját, azaz képes együttműködni más, kompatibilis audioeszközökkel vezeték nélküli úton, akár úgy is, hogy a hangszórók egy másik szobában vannak. Természetesen rendelkezik beépített Wi-Fivel, és csatlakoztatható a helyi hálózathoz, illetve az ennek elemein található tartalmak lejátszását is biztosítja. Elboldogul az MP3 és a WMA mellett a FLAC, ALAC és WAV állományokkal is, és ezek eljuttathatóak rá az USB-n keresztül rádugott külső adattároló eszközről is.

Denon HEOS AVR
Denon HEOS AVR [+]

Emellett biztosítja különféle internetes tartalmak közvetlen elérését is, így például lehet a segítségével hallgatni netes rádiókat, vagy a Spotify, Deezer kínálatában megtalálható dalokat is. A vezérlését egy mobilos alkalmazás könnyíti meg, de ez ma már ezen a szinten, ebben a termékkategóriában alapelvárás.  Az 5 darab HDMI 2.0 mellett került rá egy-egy Ethernet, 5.1-es audió, sztereó és 3,5 mm analóg audió, digitális optikai, illetve koaxiális csatlakozó, illetve egy USB port is. Hogy őszinték legyünk a Denon HEOS AVR ezek alapján semmi olyat nem kínál, amit korábban ne láttunk volna, szóval egyelőre nem világos, hogy miért is nevezik forradalminak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Denon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés