Ilyen lett a Denon felső kategóriás mikro hifije

A beépített DAC rendszerekkel ellátott Denon D-M41 tervezésénél ügyeltek a zaj csökkentésére is.

Hirdetés

A Denon bejelentette, hogy június táján egy új, nagy tudású mikro hifi rendszerrel lép színre, a D-M41 személyében. Az RCD-M41 CD-Receiverből és a  SC-M41 hangsugárzókból álló sztereó szett áráról a magyarországi képviselet nem szolgált hivatalos adatokkal, de a külföldi netes oldalakon 500 dolláros árcédulát emlegettek.

Denon D-M41
Denon D-M41 [+]

A gyártótól kapott információk értelmében a tervezés során kiemelt szerepet kapott a zajcsökkentés. Ennek érdekében az áramkörök kialakításánál kiemelt figyelmet fordítottak az egyszerű, rövidített jelutakra, az analóg és digitális áramkörök gondos elválasztására, valamint a precíziós jelföldelésre.  Emellett a bemeneti választókapcsolónál, a hangerő szabályzónál és a teljesítményerősítőnél is törekedtek a torzítás minél hatékonyabb elfojtására a lehető legtisztább hangok megteremtése érdekében. A modellt ellátták nagy pontosságú digitális analóg konverterekkel, ami a nagy felbontású audioartalmak lejátszása, megszólaltatása esetén játszhat fontos szerepet.

A 2x30 wattos teljesítményű D-M41 két optikai digitális audiocsatlakozóval, valamint dedikált fejhallgató kimenettel is rendelkezik. Támogatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli technológia használatát, ellátták AM/FM rádió tunerekkel, sőt a tervek szerint lesz DAB/DAB+ tuneres változata is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Denon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés