Dedikált GPU-t tartalmaz az érkező NUC-ok többsége

Ezek 2019-ben, illetve 2020-ban érkeznek, az új csúcsmodell pedig a Ghost Canyon lesz, nyolc processzormaggal.

Az Intel NUC termékcsaládja már nem teljesen olyan, mint régen, az idő úgy hozta, hogy bizony a dedikált GPU-kat is be kell vetni a teljesítményorientált területeken. Az aktuális csúcsnak számító Hades Canyon is ezt a vonalat követi, bár itt azért hozzá kell tenni, hogy a Kaby Lake-G hivatalosan az Intel végtermékének számít, annak ellenére is, hogy az AMD-től vásárolják hozzá a GPU-t.

Hirdetés

A friss útiterv szerint a jövőben kevésbé találkozhatunk ennyire egyedi rendszerrel, a következő év első felében érkező Islay Canyon szimplán egy AMD Radeon RX 540X-et használ a Whiskey Lake lapkára épülő Intel Core i5-8265U mellé, amelynek a négy processzormagját 8 GB-nyi LPDDR3 szabványú rendszermemória szolgálja ki. Nyilván a VGA is kap majd valamekkora fedélzeti tárat, ez külön nincs jelölve a kiszivárgott dián.

Az 2019-es esztendő második felében érkezik a Frost Canyon, amely a négymagos Comet Lake lapkára épít. Ez egy újabb 14 nm-es kör, ahogy arról nemrég beszámoltunk. Ebben a modellben az IGP látja el a kijelzőket tartalommal, de mivel a tervezett processzor még nem hozzáférhető, így a konkrét típusjelzések hiányoznak.


(forrás: PC EVA) [+]

Az izgalmak 2020-ben kezdődnek meg, ugyanis a Ghost Canyon már elég erős lesz ahhoz, hogy leváltsa a Hades Canyont, vagyis új csúcsmodellt köszönthetünk. Erre az említett év első felében van esély, a processzor szerepét pedig a négy-, hat- és nyolcmagos Coffee Lake lapkaverzió HR, azaz 45 wattos TDP kerettel működő verziója látja el. Itt is lesz dedikált grafikus vezérlő, de az Intel nem jelzi külön, egyszerűen csak a x16-os PCI Express kivezetés van megemlítve. Itt csak úgy megemlítjük, hogy a vállalat 2020-ra szánja a saját fejlesztésű dedikált grafikus vezérlőjét, így akár még ez is helyet kaphat benne.


(forrás: FanlessTech) [+]

A Ghost Canyonról egy FanlessTech egy képet is szerzett, ami nyilván sok információtartalommal nem rendelkezik, de nagyjából látható, hogy mire lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés