Corsair Vengeance K70 mechanikus billentyűzet játékosokra szabva

Hirdetés

A Corsair gamer beviteli eszközei közül már volt szerencsénk a K60 és K90 mechanikus billentyűzetekhez, ám már akkor is világosan látszott, hogy a két eszköz között egy olyan űr tátong, amit előbb-utóbb a gyártó be fog tömni egy másik termékkel, vagy később akár kettővel. Az újonnan bejelentett K70 tehát e célból készült, de tudását tekintve inkább a K60-hoz áll közelebb, pontosabban annak feltuningolt változatának tekinthető.


[+]

A masszív, szálcsiszolt, fekete vagy ezüst alumínium házban a mechanikus gombok mindegyike alatt Cherry MX Red mikrokapcsolók kattognak és a legfontosabb, hogy mindegyik egyedülálló, külön-külön is kapcsolható, négy lépésben dimmelhető háttérvilágítást kapott. Ennek hála az egyes játékok vagy programok futtatása közben megszabhatjuk, hogy csak azok a gombok világítsanak, amelyekre valóban szükségünk van. Természetesen a játékoknak leggyakrabban használt billentyűk, köztük a „WASD” kombináció lecserélhető speciális, pirosra színezett gombokra – a cseréhez szükséges eszközöket is kapjuk a dobozban.


[+]

A Corsair szakított a K60-nál megismert kisméretű csuklótámasszal, helyette a K90-hez hasonló teljes méretű, puha kiegészítőre szavaztak, ami gépelésnél kényelmesebb, mint a féloldalas megoldás. A szokásos gombokon felül a multimédiás vezérlőkről sem kell lemondani, illetve a hangerő-szabályozás lehetősége is adott. A hátsó USB portot most sem felejtették le, erre adattárolót vagy USB-s headsetet fűzhetünk fel, amelyek áramellátásával vélhetően nem lesz gond, hiszen már a K60 is dupla USB dugóval került forgalomba. Természetesen a gamer jelleg az elektronikában is tetten érhető, hiszen az USB port 1000 Hz-es sebességgel kommunikál, továbbá 20 gomb egyidejű lenyomása (20-key rollover) sem okoz a billentyűzetnek problémát.


[+]

A Corsair Vengeance K70 mechanikus gamer billentyűzet áprilisban kerül a boltokba 130 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés