Limitált szériás DDR4-es memóriacsomagokat prezentált a Computex előtt a Corsair

A Dominator Platinum Special Edition Torque sorozat két- és négycsatornás szett formájában lesz elérhető.

Hirdetés

A Corsair a Computex előtt bedobta a tuningosoknak szánt csodafegyverét a Dominator Platinum Special Edition Torque nevű megoldásokat. Ezek a 32 GB-os szettek két- és négycsatornás kiszerelésben lesznek kaphatók, és a specialitásuk a tuningolhatóság, ugyanis a speciális tízrétegű nyomtatott áramköri lap miatt a gyártó szerint a név szerinti 3200 MHz-ről akár 3600 MHz-re is képesek lehetnek. Ugyanakkor erre a vállalat garanciát nem vállal.


[+]

Az érkező szettek pontos paramétereit az alábbi táblázat foglalja össze:

Corsair Dominator Platinum Special Edition Torque DDR4-es memóriacsomagok
Típus Késleltetés

Csomagok összkapacitása

3200 MHz (1.35 V) - vörös/fehér CL 14-16-16-36
4 x 8 GB, 2 x 16 GB

Most is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es és a 2400 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de a termékek XMP-t is támogatnak, amivel az effektív órajel jóval magasabb is lehet. A nagyobb órajel elérése azonban az 1,35 V-os feszültséggel egyetemben az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A Corsair Dominator Platinum Special Edition Torque limitált példányszámban lesz elérhető, és minden egyes csomag egyedi számot kap. Arról azonban még nincs pontos adat, hogy mennyi készül az amúgy 399 (kétcsatornás) és 449 (négycsatornás) dolláros termékből.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés