Computex 2019: új perifériákat is láttunk a Cooler Master háza táján

A gamerek legfontosabb eszközei az egér, a billentyűzet és a headset, a gyártó pedig mindhárom kategóriára figyel.

Hirdetés

Nem kevés friss termékkel készült a Cooler Master az idei Computexre, a házak mellett új perifériákat is mutattak nekünk. Egérből például kettőt is elhoztak, közülük az érdekesebb az MM831, amely a vállalat első vezeték nélküli megoldása. A négyzónás RGB világítással ellátott eszköz 2,4 GHz-es vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül is tud csatlakozni számítógépünkhöz, a wireless működést pedig a Qi töltés lehetősége teszi teljessé.

Cooler Master MM831
Cooler Master MM831 [+]

Az egérben egy Pixart 3360-as érzékelő várja, hogy ellássuk feladatokkal, amely 32 000 DPI-os érzékenységgel is használható, az Omron kapcsolók pedig legalább 20 millió klikkelésre vannak hitelesítve. Az MM831 várhatóan novemberben kerül a boltok polcaira, vételára 100 dollár körül lesz.

Cooler Master MM710 Cooler Master MM710
Cooler Master MM710 [+]

A duó másik tagja a fekete vagy fehér színben pompázó MM710-es modell, amelynek fejlesztésekor inkább a súlycsökkentésre helyezték a hangsúlyt. Ez már a műanyag borításon is észrevehető, hiszen az egér hátát méhsejtszerűen kilyuggatták, ezzel megszabadulva a felesleges súlytól, a termék súlya a szövetborítású vezeték nélkül 52 gramm körül van. A pozíció meghatározásáért a Pixart 3389-es optikai szenzor felel, érzékenységének előző bekezdésünk tárgyához hasonlóan 32 000 DPI a felső határa. A piacra kerülés szintén novemberre van datálva, vásárláskor 60 dollárt kell a kasszába dobni.

Cooler Master SK851
Cooler Master SK851 [+]

Friss bejelentés még az SK851 kódjelű, alacsony profilú, numerikus paddal ellátott billentyűzet is, amely Omron B3KL switchekkel operál és Bluetooth 4.0-s kapcsolaton keresztül használható. 2019-es perifériáról lévén szó, az RGB világítás sem maradhatott ki, ezt gombonként lehet konfigurálni a mellékelt szoftverrel. Bekapcsolt LED-ekkel 15 óra, míg világítás nélkül akár 5 hónap üzemidőt ígér a gyártó. A sötétszürke és fehér színekben elérhető, szálcsiszolt alumíniumból készült billentyűzet elég későn, januárban lesz megvásárolható, előreláthatólag 170 dolláros áron. A kiállított példányon macOS operációs rendszerhez tartozó szimbólumokat találtunk, később azonban tervezik a Windowshoz tervezett variáns piacra dobását is.

Cooler Master MH630 és MH650 Cooler Master MH630 és MH650
Cooler Master MH630 és MH650 [+]

Végezetül pedig két headsettel zárjuk hírünket, amelyek nyilván a játékosoknak készültek, ám célplatformjuk eltérő. Az MH650 névre keresztelt darab PC-vel és konzolokkal használható, ugyanis vezetékének végén USB csatlakozó fityeg, ennek köszönhetően pedig virtuális térhangzást és konfigurálható RGB világítást is kapunk, hiszen van miről táplálni azokat. A fények az MH630-ba már nem kerültek be, elvégre mindössze egy jack csatlakozót találunk a levehető kábelen. Mindkét modell lecsatlakoztatható mikrofont kapott és a könnyebb hordozhatóság érdekében be is hajthatjuk az egyébként párnázott hangszórókat. Októberi megjelenési idejük mellett az árukat is megtudtuk, az MH650 80, míg az MH630 50 dollárt fog kóstálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés