Computex 2019: ROG gamer fejhallgatók az ASUS-nál

A ROG Theta főleg a gamerekre koncentrál, míg a Theta Electret azokra az audiofilekre, akik nem vetik meg a játékot sem.

Hirdetés

Az ASUS a notebookdömping mellett azért azokra is gondolt, akik nem szeretnének új számítógépet venni, inkább meglévő gamer konfigurációjukat kívánják bővíteni haladó szintű perifériákkal. A Computex kiállításon mutatták be legújabb fejhallgatópárosukat, amelyek a ROG Theta és Theta Electret megnevezéseket kapták, a kettő közti különbséget pedig leginkább a velük megcélzott felhasználói réteg jelenti.

ASUS ROG Theta
ASUS ROG Theta [+]

A ROG Theta összesen 8 darab nagyméretű Essence hangszóróval és ESS Sabre 9601 DAC-vel operál, amelyek együttesen gondoskodnak a térhangzás eléréséről. A képletből azonban hiányzik a mély hangok előállítására szolgáló egység, ezt a döntést pedig azzal magyarázta a gyártó, hogy a legtöbb fejlesztő egyébként sem optimalizálja a játékát a valós térhangzásra, ezért csak feleslegesen foglalná a helyet a plusz hangszóró, inkább a többi méretét növelték meg, ezzel javítva a minőségen. Az USB Type-C csatlakozón keresztül kommunikáló fejhallgató levehető mikrofont is kapott, amelynek zajszűrését mesterséges intelligencia segítségével képezték ki, több millió hangot megtanítva neki (például gyereksírást, a mosógép zaját, stb.), amiket aztán a szoftver valós időben képes kiszűrni.


[+]

Cikkünk második főszereplőjét a Thetával szemben a hangminőségre hegyezték ki, az egyetlen játékokhoz köthető funkció a szintén lecsatlakoztatható, ám AI zajszűrést nélkülöző mikrofon, ami TeamSpeak és Discord minősítéseket is kapott. A ROG Theta Electret nevének utolsó eleme az audiofil közönség számára bizonyára sokat mond, hiszen az elektret típusú hangszórókat csupán a drágább árkategóriás fejhallgatók szokták megkapni. Ezen egységeket ugyanis jóval drágább legyártani, mint a hagyományos dinamukis hangszórókat, köszönhetően a membrán gyári polarizálásának.

ASUS ROG Theta Electret
ASUS ROG Theta Electret [+]

A hangminőséget tovább fokozza az ezüst bevonattal ellátott réz vezeték, melynek végén 3,5 milliméteres jack csatlakozó fityeg, tartozékként pedig egy 6,3 milliméteres adaptert is kapunk, melynek segítségével külső erősítőkhöz is csatlakoztatni tudjuk új hangkeltőnket.


[+]

Az ASUS ROG Theta és Theta Electret árazása és megjelenési ideje egyelőre ismeretlen, bár a standon mindkettőt ki tudtuk próbálni, és hangzás alapján valószínűsíthetőnek tartjuk, hogy nem az áruházak alsó polcain fogjuk őket megtalálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés