Computex 2019: mindjárt kezdődik!

Május vége, Tajvan – igen, ismét a Computexről jelentkezünk a legújabb processzorokkal, notebookokkal, komponensekkel!

Hirdetés

Rendhagyó módon indult a Computex 2019: az eddigieknek megszokott módon a nulladik napon most is megtartották a nemzetközi sajtótájékoztatót, most azonban a D&I és Computex Excellence díjazottak felsorolása és kiállítása helyett az AMD nyitóbeszédével olvasztották azt egybe. Lisa Su mondandójára persze nem kevesen voltak kíváncsiak, a tömeg egy része be sem fért az előadóba, így ők egy másik teremből követhették az eseményeket. A 7 nm-es újdonságokra, harmadik generációs Ryzenre, Navira koncentráló, és új processzorok bejelentésével záruló eseményről persze mi is külön írásban számolunk be, itt most koncentráljunk magára a Computexre, amely már évek óta a startupoknak szóló Innovexet is magában foglalja.


[+]

Mint az utóbbi években megszokhattuk, a fő irányvonalat az ötödik generációs hálózatok megjelenése, a blockchainre épülő megoldások és a mesterséges intelligencia adják, annyira, hogy az idei jelmondat a mindenhol elérhető, mindent átszövő mesterséges intelligenciára is utal. A rövidre szabott bemutatkozó beszédben Walter Yea, a TAITRA elnök-vezérigazgatója külön kiemelte, hogy 10 százalékkal nőtt a kiállítóstandok száma – idén a 30 országból érkezett 1685 cég 5508 standján nézhetjük majd meg, hogy milyen újdonságokkal készülnek a vállalatok a 2019-2020-as szezonra.

Azóta történt

  • Computex 2019: záró gondolatok

    Tarsolyunkban van még pár megirandó hír a hazaútra, de a kiállításnak hivatalosan vége, itt az ideje az összefoglalónak!

Előzmények

  • Computex 2018: holnap nyitás!

    A szokásosnál kicsit később, de indul a Computex, és mi szokás szerint a helyszínről számolunk be az újdonságokról.

Hirdetés