Computex 2019: lefelé bővít a be quiet!

A német cég – nagyon helyesen – a pénztárcánkat kímélő ajánlatokra koncentrál a következő időszakban.

Hirdetés

Nem is olyan régen írtunk a be quiet! legújabb, olcsóbb és vékonyabb Dark Rock hűtőjéről, a Slimről, amelyet most élőben is megnézhettünk. Az igazi újdonság azonban a Pure Base 500 ház – az eddigi Pure Base 600 kisebb méretű testvére. Ez a három színben (fekete, fehér és szürke), ablakkal és ablak nélkül is piacra kerülő termék 70 eurós árról indul (a fekete, ablak nélküli változat), és 85 euróba kerül a legdrágább kivitelben.


[+]

Az ATX alaplapok fogadására is kész, 518 x 292 x 503 mm-es ház szellőzésére nem fogunk panaszkodni, az előlap, fedlap és hátlap is felszerelhető ventilátorokkal, illetve radiátorokkal. Alul előrefelé kihúzható porszűrőt kapunk, és az előlap is lepattintható, két oldalán pedig szintén kivehető porszűrőket találunk. Ez utóbbiak mondjuk nem túl méretesek, tehát biztos, hogy a mögéjük kerülő 14 cm-es ventilátoroknak nem lesz egyszerű dolguk. Ami a fedelet illeti, ide is két ventilátort szerelhetünk (12 vagy 14 cm-es méretben), felülre pedig mágnessel rögzíthetünk egy porszűrőt. Amennyiben a szellőzés helyett inkább a csendre koncentrálnánk, akkor ezt lecserélhetjük egy tömörebb lemezre is, amely az oldallapokra kerülő zajcsillapító panelekkel együtt segít kordában tartani a hangokat.


[+]

A kétkamrás kialakítású belsőben összesen hat háttértárnak van hely, ebből kettő lehet akár 3,5”-es is. Utóbbiak szokás szerint a tápegységgel kerülnek egy szintre, és attól függően, hogy az előlap mögött milyen hűtéssel terveztünk, tudjuk őket előbbre vagy hátrébb mozgatni. Bár a ház nem túl nagy, ha nem erőltetjük az előlapi szellőzést, akár 360 mm-es grafikus kártyák is elférnek benne, szélessége pedig elég ahhoz, hogy egészen magas, 183 mm-es CPU hűtők is bekerülhessenek. A ház szeptemberben érkezhet meg a piacra, végleges specifikációk is később várhatóak róla.


[+]

Nem marad újdonság nélkül a tápegységek sora sem: a Straight Power 11 Gold kap egy új, Straight Power 11 Platinum testvért – kitalálható, hogy némi belső változtatással ez már 80 Plus Platinum szintű hatásfokkal jön. Teljesítményben 550-től 1200 wattig terjed majd a paletta. A novemberre várható megjelenésű tápcsalád jelenleg még fejlesztés alatt van, a képeken látható modell nem a végleges dizájn. Az árat illetően a Gold sorozatnál valamivel magasabb szintre kell számítani. Az alsóbb kategóriába és partnereknek is készülő System Power 9 új változata félmoduláris kábelezéssel jön júliusban, így kicsit szebb és jobban szellőző gépet lehet vele építeni.


[+]

Végül egy érdekesség: ahogy azt mindenki sejti, egy tápegység tervezésekor elég sokat tesztelik például a termikus tulajdonságait. És hogy ez hogy néz ki a valóságban? Hát így:

[+]

Azóta történt

Hirdetés