Computex 2018: QNAP-nézőben

Standbérlés helyett inkább egy saját, partnereknek szóló minikiállítást rendezett a QNAP, ahol néhány újdonságot is szemügyre vehettünk.

Megszokott standja helyett ezúttal egy másik helyszínen (de azért a Computex keretein belül) állította ki termékeit a QNAP, ráadásul ezen minikiállításon az új hardverek helyett is inkább a partnerekkel közös megoldásokra és ezek felhasználási lehetőségeivel foglalkozó előadásokra koncentráltak. Mindez nem jelenti azonban azt, hogy ne találkozhattunk volna olyan újdonságokkal, amelyek nem kizárólag a nagyvállalati felhasználókat érdekelhetik!

Hirdetés

Ezek közül az első a korábban már bejelentett TS-328, amely az a bizonyos „minimalista RAID 5” NAS, az ilyen tömbökhöz szükséges minimum 3 lemezes kiépítéssel, Realtek RTD1296 rendszerchippel és 2 GB memóriával. A TS-328-ról korábban már írtunk, így lépjünk is tovább egy olyan újdonságra, amelynek egyelőre csak a neve ismert: TS-251B, ára és pontos érkezése egyelőre még nem. Mint neve is mutatja, egy kétlemezes eszközről van szó, amelyben a mostanában egyre népszerűbb Intel Celeron J3355-öt találjuk.


[+]

Ezt az alapesetben 2 GHz-en dolgozó kétmagos CPU-t 2 vagy 4 GB RAM, két LAN port, öt USB port (közülük kettő USB 3.1 Gen1) és hangcsatlakozók egészítik ki. Bár külseje határozottan olyan benyomást kelt, mintha egy belépőszintű egységről lenne szó, hiszen a többi x51-es társától eltérően a fiókok kívülről nem hozzáférhetők (ebben a TS-328-ra és a TS-x28A családra hasonlít), van rajta HDMI, mint specifikációkban a hozzá legközelebb álló TS-251A-n, és nem hiányzik egy PCI Express bővítőhely sem, amivel például 10 GbE-s hálózati képességekkel ruházhatjuk fel, ami ma még egyáltalán nem a belépőszint sajátossága.


[+]

A QNAP persze szeretné, ha ez nem így lenne, ezért is kínálja például a QSW-1208-8C switch-et, amelyen 4 darab 10G SFP+ port mellett találunk még 8 darab kombinált, 10G SFP+/10 GbE csatlakozót is. A nem menedzselhető készülék 590 dollár körüli áron érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés