Computex 2018: kilowattokból jól állt az FSP standja

Nemcsak a tavaly bemutatott vízhűtéses tápegységből készítettek egy kisebb változatot, de egy 2 kW-os monstrumot is kiállítottak.

Hirdetés

Míg a grafikus kártyát keresők a legszívesebben karóba húznák az összes bányászt, az FSP-nek egyáltalán nem tesz rosszat a monstrum tápegységek iránti kereslet, annyira, hogy rögtön két megoldást is demonstráltak bányagépek számára. Ezek közül az első egy Cannon szériás, 2000 wattos szörnyeteg, amely 18 darab PCI Express kábellel rendelkezik, szóval elég komoly otthoni bányagépek építhetők vele.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ugyanakkor, mint az FSP szakértői megjegyezték, nem muszáj egyetlen gigantikus tápot használni, ha a munkát több kisebb egységre is szétoszthatjuk. Az egyetlen gond, hogy – otthoni körülmények között – ilyenkor általában valami közönséges ATX tápra esik a vásárlók választása, ezeket pedig nem 24/7-es működésre tervezték, ellentétben a szerverek tápegységeivel, amelyek viszont jóval megbízhatóbbak. Az FSP megoldása pont azt teszi lehetővé, hogy az utóbbiakat a grafikus kártyák meghajtására használhassuk, köszönhetően a rászerelt 10 darab PCIe tápkivezetésnek. A kártyára SMBus kivezetés is került, így a tápegység adatai monitorozhatóak, a terhelési szintről pedig néhány LED tudósít bennünket.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Bár csak 2020 decemberében válik kötelezővé, a tápegységek élettartamát figyelembe véve mégis érdekes az EN 62368 biztonsági szabvány. Az FSP legtöbb terméke már most megfelel ennek, de hogy ezt még jobban hangsúlyozzák, az új, ezt tudó tápcsaládok „Pro” utónevet kapnak. Így történt a Hydro G második generációjával is, azaz most Hydro G2 Pro néven jön a jelen pillanatban 1000 és 850 wattos tagokból álló sorozat, amely később 750, 650 és 550 wattos változatokkal is bővül majd.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A fontosabb jellemzők tekintetében teljesen moduláris felépítést, 80 Plus Gold tanúsítványt, illetve egy olyan rendszert kapunk, amivel magunk dönthetjük el, hogy félpasszív vagy normál, hőmérséklettől függően mindig forgó ventilátort szeretnénk-e. A Hydro G2 mellett egyébként láthattuk még a Hyper Pro tápcsalád 700 wattos tagját (ez 80 Plus Bronze), illetve a Hydro G Special Editiont, ami fekete helyett fehér burkolatot kapott, kábelezése is fehér, és 750 watt teljesítmény leadására képes.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ami az árazást illeti, a Hydro G2 Pro család két először érkező tagja 150, illetve 130 dollárba kerül, míg a Hydro G fehér változatáért várhatóan a feketéhez képest 10-15 dolláros felárral számolhatunk. A Hyper Pro árát egyelőre nem tudták még megmondani, de a Cannon 2000W 400 dollárért lehet a miénk. Ez egyébként egész jutányos, ha figyelembe vesszük, hogy a tavaly bemutatott vízhűtéses Hydro PTM+ 1200W 700 dollárba kerül.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ez a hibrid hűtéses egység idén kap egy 850 wattos kistestvért. Ennek felépítése megegyezik a nagyobb modellével, de egyrészt rövidebb, így normál méretű házakba is beépíthető, másrészt, ráadásul jóval olcsóbb is lesz, 400 dollárt kérnek majd el érte. Természetesen ez a táp is „tuningolható”, ha kihasználjuk a vízhűtést, akkor 1000 watt teljesítményt vehetünk ki belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés