Computex 2018: holnap nyitás!

A szokásosnál kicsit később, de indul a Computex, és mi szokás szerint a helyszínről számolunk be az újdonságokról.

Hirdetés

Május vége helyett június 5-én, de megnyitja kapuit a Computex 2018, és ez azt jelenti, hogy a PROHARDVER! is felkerekedett, hogy Tajpejben ellenőrizze, vajon idén az RGB LED-ek mellett milyen újdonságokra számíthatunk a hardverek területén. A különböző nemzetközi kiállítások közül talán a Computex az, amely az elmúlt 10 évben a legkevesebbet változott, és még mindig a szó klasszikus értelmében vett hardveren van a hangsúly. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szervezők nem haladnának a korral, hiszen több éve már társkiállításként nyit a startupokra koncentráló és őket kapcsolatépítésben, tőkebevonásban segítő InnoVEX vagy az IoT-vel, viselhető eszközökkel foglalkozó SmarTEX.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Szintén az elmúlt évek újdonsága a tematikus bontás, amely folyamatosan bővül: idén a mesterséges intelligencia, az IoT, a startupok és az IoT mellett megjelent az 5G és a blockchain is, de természetesen továbbra is fókuszban maradnak a tajvani gyártóknak rendkívül fontos játékok, játékosok és a VR is.

A kiállításra vonatkozó adatokban nincs sok változás: idén 30 ország 1602 kiállítója vesz részt a rendezvényen, és összesen 5015 standon nézhetjük majd meg az újdonságokat. Emellett lesznek megmérettetések: az InnoVEX-hez kapcsolódik egy bemutatkozó (pitch) verseny, 350 000 dollár összdíjazással, illetve lesz két e-sportos rendezvény is a Cooler Master Overclocking és a Zotac Cup Masters képében – utóbbinál 300 000 dollár a díjak összege.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A megnyitó rendezvény részeként a d&i Awards díjak átadására is sor került – a nyertesek között szerepel többek között az Acer, az ASUS, a Thermaltake és a D-Link is, mi azonban most a Team Group T183 nevű USB kulcsát emelnénk csak ki, amely tökéletesen igazolja a mondást, hogy mindenből lehet sörnyitó!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés