Hardveresen javít pár sebezhetőséget a Coffee Lake-S Refresh

Az Intel új HEDT és UHEDT platformja esetében viszont marad a szoftveres kezelés.

Az Intel az elmúlt órákban számos platformot mutatott be, vagyis rengeteg processzorral lesz gazdagabb a piac az elkövetkező hetekben. Felmerülhet a kérdés, hogy az év korábbi részén kiderült sebezhetőségekkel mit tesz a vállalat, azaz a Spectre, a Meltdown és a Foreshadow egyes variánsait kezelik-e hardveresen az új jövevények. A válasz sajnos bonyolultabb, így nem lehet szimplán azt mondani, hogy a vállalat mindent megoldott, de azt sem jelenthető ki, hogy semmit sem dolgoztak a mérnökök az utóbbi hónapokban.

Hirdetés

Termékcsaládokra lebontva a ráncfelvarráson átesett HEDT platform, illetve a Xeon W-3175X nem kap hardveres javításokat. Ennek az oka, hogy az aktuálisan is elérhető Skylake-X LCC, HCC és XCC lapkák egy új steppingre épülő kiadását használják, amely a Spectre, a Meltdown és a Foreshadow elleni védelemben továbbra is a szoftveres frissítésekre épít.

A Coffee Lake-S Refresh lapkát használó, 9. generációs asztali Core processzorok esetében már belenyúltak a hardverbe a mérnökök, így gyakorlatilag hardveresen javították a Meltdown, úgynevezett rogue data cache load variánsát, illetve a nemrég felfedezett Foreshadowot. Itt megjegyezzük, hogy ugyanezeket a sebezhetőségeket sikerült befoltozni a Whiskey Lake esetében is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés