CES 2019: új, hordozható Seagate meghajtók

A gyártó idén is bemutatott néhány külső adattárolási megoldást a most esedékes CES alkalmából.

Hirdetés

A Seagate számos újdonsággal képviseltette magát a CES-en. Többek között a LaCie márkanév kapott friss dizájnú alumíniumvázakat a meghajtók köré, és a vonalvezetést látva egyértelművé válik a készítők nem titkolt szándéka, az Apple kurrens notebookjaival való vizuális kohézió.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A Mobile Drive elnevezésre hallgató merevlemezes változat tárhelymérete a 10 mm vastag 2 TB-os kiszereléstől a 20 mm vastag 5 TB-osig terjed, míg az akár 540 MB/s-os adatátviteli tempót diktáló SSD-t hadrendbe állító Mobile SSD variáns plafonja 2 TB. Mindkét sorozat egyaránt rendelkezik USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozóval és a LaCie szoftvercsomagjával, a Toolkittel, amellyel könnyűszerrel biztonsági mentést vagy tükrözést inicializálhatunk. Szintúgy közös nevező még az eszközökhöz mellékelt egy hónapos Adobe Creative Cloud App előfizetés.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A gyomrában klasszikus merevlemezt hordó termék elvileg január folyamán már elérhető lesz, két év garanciával megtámogatva. A gyorsabb, SSD-s konstrukció három év jótállással érkezik, és kapunk hozzá egy három éves Seagate Rescue Data Recovery előfizetést is, de a pontos piaci startról, illetve az árképzésről még nem áll rendelkezésre bővebb információ.

A LaCie produktumokon túl a Seagate Backup Plus családja szintén kap egy új ágat, az Ultra Touchot, mely 1, valamint 2 TB-os kapacitással és szövött textilborítással közeleg, továbbá olyan képességek birtokában van, mint például az automatikus biztonsági mentés a többeszközös mappa szinkronizáció révén, illetve a hardveres titkosítás. A kisebbik apparátus 70, míg a nagyobbik 90 dolláros árcédulát visel, és februárban kerül ki a kereskedések polcaira.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az 1 és 2 TB-os Backup Plus Slim és a 4-5 TB-os Backup Plus Portable most már fényes alumíniumborítással kerül forgalomba, s a vállalat ajándék gyanánt egy két hónapra szóló Adobe Creative Cloud Photography Plan előfizetéssel lepi meg a leendő tulajokat. A portékák várhatóan az első negyedévében találják meg útjukat a konzumer szegmensbe.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés